Илия Груев ще отсъства от терените за около месец заради контузия


Дата: 03/10, 01:30

снимка: Булфото

Българският национал Илия Груев е увредил менискуса си по време на мача на клубния му отбор Лийдс срещу Норич във вторник и след прегледа с ядрено-магнитен резононс днес е ясно, че ще отсъства от терените за около месец, съобщиха близки до футболиста.

Груев получи травма в коляното в началото на срещата и беше заменен в 20-ата минута от Джо Родуел. Първоначалните прогнози за състоянието му не бяха оптимчистични и в късния след обяд днес той премина преглед с ядрено-магнитен резонанс. Резултатът от скенера обаче беше сравнително оптимистичен – няма увреждане на връзките.

 

При това положение Груев би трябвало да се върне на терена в началото на ноември, което означава, че пропуска срещите на националния отбор на България в турнира Лига на Нациите през този месец. Българският тим, който до момента има четири точки в група С3 на турнира, приема на 12-и в Пловдив Люксембург, а три дни по-късно гостува на Северна Ирландия. Двете срещи могат да дадат до голяма степен отговор какво място в крайното класиране ще заемат лъвовете и дали ще играят в по-горна дивизия в следващото издание на турнира, предава Спортал. 

До момента 24-годишният халф е записал 18 мача за националния отбор и все още чака първия си гол. Той е и трети капитан на тима и носи лентата при отсъствие от терена на Кирил Десподов и Георги Костадинов. В английското второ ниво Лига Чемпиъншип с Лийдс е бил титуляр във всички осем мача от началото на сезона, а тимът му отново е в челото и се бори за изкачване във Висшата лига.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Владимир Николов празнува рожден ден
Дата: 03/10, 03:00

Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 03/10, 02:40

Стартира кандидатстването за финансиране по „Ти и Lidl за нашето утре“
Дата: 03/10, 02:20

При нова атака е убит зетят на Хасан Насралла
Дата: 03/10, 02:02

Илия Груев ще отсъства от терените за около месец заради контузия
Дата: 03/10, 01:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия