Мир на душата на Стоян Тяната, който създаде Джулай морнинг


Дата: 01/07, 14:48

Пиксабей

Тази сутрин слънцето озари Варна за първия Джулай без човека, който го създаде. Това споделят приятели на Стоян Георгиев (Тяната), който организира първия Джулай в България. Той почина точно преди 6 месеца - на 1-ви януари, предаде Пловдив 24.

Днес – години след първия на тази станала вече национална традиция у нас, създателите на Джулай, с изключение на Тяната, са на Иракли – далеч от суматохата, както винаги са го правили, но този път в негова чест, става ясно от публикации в социалната мрежа.

Те са категорични, че Джулая никога не е бил на друго място освен на брега на морето, и никога не е бил друга музика освен рок.

Вижте какво споделя приятеля на Тяната – Мирослав Маринов: Виждам, че днес, всички ще говорят за "Джулая"! И не, на първия Джулай не бях, но бях на втория и следващите няколко, докато се изпоженихме и живота ни разпиля. Стоян (Тяната), който организира първия джулай в България почина точно преди 6 месеца - на 1-ви януари. По щастлива случайност Тяната беше от Страшимирово, една година по-голям от мен и последните 25 г.  живееше в кв. "Младост" бл.15, а аз в съседния 14 - гр. Белослав, бяхме приятели и учехме в едно училище. Често се събирахме да слушаме музиака у тях. Понякога се присмивахме на всички музикално-определящи се и самоволно наричащи се Джулай "извращения"(техно, хаус, диско и най-вече певачески чалга сбирки)! А хората, които бяха на първия Джулай в момента са на плажа в Иракли, далеч от суматохата, както винаги са го правили, но този път  в негова памет. Не е укор, а съвет - търсете информация, преди да говорите за неща, с които не сте съвсем наясно...

П.. Джулая никога не е бил на друго място освен на брега на морето и никога не е бил друга музика освен РОК!  Всички други изгъзици, наричани "Джулай" на мен ми приличат на Гей Парада - лично мнение!!!

П.п.2 Пийте днес по едно за Тяната и мир на душата му!



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бойко Борисов от трибуната: Новата силна фигура е Костадинов, той може да направи правителство
Дата: 03/07, 14:241 Коментар

Йордан Цонев: Ние сме втори и ще подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС, за да има правителство
Дата: 03/07, 14:231 Коментар

Панел за алергии и TORCH тестове за бременни в новите профилактични кампании на „ЛИНА”
Дата: 03/07, 14:20

Приключи електронният прием в първи клас във варненските училища
Дата: 03/07, 14:16

Ръст на COVID-19 случаите в Белгия
Дата: 03/07, 14:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия