Премиерът обяви: Днес или утре ще има информация за съдържанието на черната кутия


Дата: 16/09, 12:02

снимка Булфото

„Днес или утре ще бъде разчетена черната кутия след авиокатастрофата с военен самолет на „Граф Игнатиево“. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В нея загинаха майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин.

Освен пилотска грешка и техническа неизправност се работи и по версията за неправилно зададена команда за изпълнение към пилота от командния пункт.

Тридневен траур във въоръжените ни сили бе обявен след катастрофата с военния самолет „Албатрос“ на авиобаза „Граф Игнатиево“, който стана в петък.

Военните скърбят за загиналите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

„Имаше и много медии, които са заснели какво се е случило във въздуха. За армията трябва да се вземат конкретни мерки. В момента изпълняваме критерия на държава членка на НАТО да имаме 2% от БВП за отбранителните ни способности. Виждате, че на много места не достигат пари, бюджетът показва и политиките, които следва правителство. Нашето обаче е служебно, и е трудно да покажем по този начин. Продължаваме политиките на предишни правителства, затова не очаквайте изненади“, каза още Главчев.

Той коментира и работната среща в Министерския съвет във връзка с изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията.

„Искам да разбера каква е готовността ни за реакция. Природата трудно може да се спре и да се бори човек с нея, но поне да се вземат мерки, ако се случи нещо подобно на това, което виждаме в Централна Европа. Най-добре е, ако господ е българин и ни пожали, но е по-добре е да си подготвен за нещо по-тежко и да не се случи, отколкото да се случи, но да не си подготвех“, каза Главчев.

Нови проливни дъждове и силни ветрове се очакват днес в Централна Европа, след като броят на жертвите на пороите през уикенда достигна 10.

Още реки преляха тази сутрин. Спешно заседават правителствата на Полша и Чехия. Варшава се готви да обяви бедствено положение.

Над 12 000 души са евакуирани в Чехия, а наводненията затвориха ТЕЦ и два химически завода. 250 000 домакинства са без ток.

Властите в провинция Долна Австрия призоваха хората да не пътуват, освен ако не е абсолютно наложително. В Будапеща и в Братислава се готвят за покачване на нивата на Дунава в следващите дни.

От Брюксел обещаха помощ на засегнатите страни, предаде бТВ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

ПСЖ започна с победа новия сезон в Шампионската лига
Дата: 19/09, 01:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия