НИМХ предупреди България за дните до края на април и началота на май


Дата: 25/04, 16:42

Пиксабей

През почивните дни в страната вятърът ще е слаб до умерен, отначало от изток-югоизток, а после - от изток-североизток. Температурите слабо ще се повишат.

В събота, 27 април, над Западна България, по-късно и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали, и прегърми. Над Източна България ще има разкъсана висока облачност, се съобщава в седмичната прогноза за времето в България от 27 април до 2 май, подготвена от Марияна Попова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Новини.бг.

В неделя, 28 април, повече облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, на места с краткотрайни валежи. Над западната част на ще бъде предимно слънчево.

В понеделник, 29 април, вятърът от североизток в Източна България ще се усили, там ще има и по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Над Западна България ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат още малко.

Във вторник, 30 април, времето ще остане ветровито. В източната половина от страната ще бъде облачно, ще има и валежи, придружени с гръмотевици. В западните райони ще има повече слънчеви часове, а вероятността за краткотрайни следобедни валежи е по-малка. Сутрешните температури ще са по-високи, а дневните - по-ниски.

В сряда, 1 май, вятърът ще отслабне, валежите ще намалеят, облачността ще се разкъса и до вечерта и ще намалее.

На 2 май, в четвъртък, атмосферата отново ще се лабилизира, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, повече в Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проверяват смъртта на 40-годишната родилка от Самоков
Дата: 05/05, 02:08

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 05/05, 01:20

На днешния ден рожден ден има Сергей Станишев
Дата: 05/05, 01:05

Митрополит Григорий: Сега повече отвсякога е нужно да сме миротвроци
Дата: 05/05, 00:43

Хиляди в Тел Авив поискаха от Нетаняху спиране на огъня в Газа
Дата: 05/05, 00:27

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия