Харалан Александров: С поканата към Елена Йончева ДПС показва, че иска да смени профила си


Дата: 25/04, 09:05

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Социалният антрополог Харалан Александров коментира актуалната политическа ситуация в момента.

"Има битка за власт, която е от години, чиято поредна арена се превръща парламентът. Управлението пада жертва на това. Имаше големи надежди с Плана за възстановяване и устойчивост, всичко това буксува, отлага се и води до ужасно забавяне и вероятно до непреодолими щети. Наблюдаваме омагьосан кръг. Колкото повече хора като нас обясняват, че партиите адресират само твърдите си ядра, толкова повече това ще става истина, което означава, че повече ще се радикализира говоренето. Ще бъде персонализирано, ще се използва целият арсенал от популистки тези. Ние сме отново в изходната позиция и отново ще се завърти този кръг на противопоставяне, на търсене на вина. Всичко, което го има в инструментариума на политическата война", каза той в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"В момента сме в много висока степен на неподреденост, което означава, че много малки промени могат да доведат до нови преподреждания, което е актуално за целия свят, не само за нас. Тази много удобна пропаганда, че България е клета жертва на някакъв хегемониален дневен ред, че е лишена от суверенитет и всичко се решава от някое посолство, не е състоятелна. Не просто натискът не работи, той е двупосочен. Това се случва  в целия свят. Ние не сме в никакъв случай само пасивната страна", смята Александров.

Колкото до поканата от ДПС към Елена Йончева за изборите за евродепутат, той коментира: "Това е много консистентна политика от страна на ДПС, която се провежда много бързо за смяна на профила на партията от етническа към отваряне към ярки фигури с много тежка политическа история. На изборите ще видим колко е успешна".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Овчаров: Езикът е много важен, той е носител на националното
Дата: 04/05, 18:24

Харизанов: Виждали сме как ожесточени врагове управляват след избори
Дата: 04/05, 18:19

Политолог: Няма откъде да се вземат нови играчи в политиката
Дата: 04/05, 17:57

Станишев: България може да загуби 6-8 млрд. лева, безвъзмездно дадени от ЕС
Дата: 04/05, 17:49

Градушка и 20 литра на квадрат се изсипва над части от България
Дата: 04/05, 17:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия