Над 100 са вече загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия


Дата: 09/05, 23:35

Снимка Пиксабей

Броят на загиналите при тежките наводнения в Южна Бразилия достигна 107, като спасителните операции продължават, а властите започнаха да отчитат разходите за възстановяване на щетите в щата Рио Гранде до Сул, съобщи Ройтерс, като се позова на Гражданска защита. 

На север от Порто Алегре кон прекара два дни на покрива на ферма. Той бе спасен от пожарникари и бе откаран на безопасно място, предава БТА. 

През следващите дни се очакват още дъждове, което поражда опасения, че нивото на водата ще се покачи още повече в наводнената столица на щата Порто Алегре и в близките градове, в които улиците са се превърнали в реки. Най-малко 136 души са в неизвестност, а над 165 000 души са били принудително разселени и спасени с лодки и хеликоптери от наводнените си домове. 

Губернаторът Едуарду Лейте заяви, че според първоначалните изчисления Рио Гранде до Сул ще се нуждае от поне 3,68 милиарда долара, за да възстанови щетите, които обхванаха и земеделските райони около щатската столица. АФП съобщи, че министърът на финансите Фернандо Адад ще предостави близо 200 хиляди долара за възстановяване на щетите. 

"Последствията от наводненията и мащабите на трагедията са опустошителни", заяви той в социалните мрежи. Бразилското правителство оценява щетите от наводненията на 1,49 милиарда долара, което се дължи най-вече на вливането на средства в програма за подпомагане на малкия бизнес, засегнат от наводненията.

"Това не приключва тук", заяви президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва на събитие, на което бяха обявени стъпки за подпомагане на пострадалата държава. Лула заяви, че пълният размер на нуждите на Рио Гранде до Сул ще бъде известен едва когато обстановката се успокои. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лекарите казаха какво се случва с прострелния премиер на Словакия
Дата: 20/05, 16:30

Дъщери на убита със 176 куршума от властта иранка отпразнуваха смъртта на президента Раиси
Дата: 20/05, 16:26

Поканиха четирима от Черно море в националния
Дата: 20/05, 16:24

Изземват активите на "Уникредит" и "Дойче банк" в Русия
Дата: 20/05, 16:17

"Булгартрансгаз" обяви кой ще строи вертикалния газов коридор
Дата: 20/05, 16:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия