Пилот за трагедията в Пловдив: Той е летял с над 200 км/ч по мокър път, нямал е никакъв шанс


Дата: 14/05, 08:34

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

В Пловдив стана жестока катастрофа с две жертви. Това е жертвоприношение. По невиждан начин изглеждаха остатъците от автомобила. Водачът е любител на високи скорости. Клиповете му в социалните мрежи показват любов към скъпите автомобили. Двама от возещите се на задната седалка все още са с опасност за живота. Според експерти колата се е движила с около 200 км/ч. Ударът е бил толкова жесток, че е събудил спящите хора в района в 3,30 часа през нощта. Парчета от дънерите, в които се е ударил джипа, са летели на около 100 метра разстояние от мястото на катастрофата. При удара са отсечени две вековни дървета и е бутнато трето, коментираха водещите на сутрешния блок на Нова тв. 

Ще говоря по темата като автомобилен пилот, а не като експерт. За мен условията са били страшно неподходящи за скоростта, с която водача е дошъл на тази отсечка, тъй като е било мокро. Според мен скоростта е била над 200 кв/ч. Смятам така, тъй като от мястото на инцидента до първото кръстовище са около 100 метра. На пръв поглед виждаме, че няма никакъв спирачен път от това, че автомобила е разцепен на съставните си части. Това означава, че скоростта е била страшно голяма. 

Това коментира Костадин Щерев, рали шампион. 

Моето експертно мнение като пилот е, че гумите не са били изобщо подходящи за дадените условия. Момчето е било неподготвено за тази скорост, което напоследък все по-често се случва - младите вместо да се замислят какво може да се случи, те натискат педала на газта до край и си разчитат на късмета, а това е огромна грешка, обясни той.

Ако караме със 100 кв/ч изминаваме 27 метра в секунда. Ако караме с 200 минаваме 58-59 метра за секунда. Реакцията от кръстовището до тук каква да е, като той е дошъл до тук за под 1 секунда до мястото на инцидента. Според мен той е нямал абсолютно никакъв шанс за реакция. Просто самият мозък има нужда от 1,2 секунди да реагира на дадена ситуация. Той идва с голяма скорост и докато си помисли, вече е изминал 60 метра. Той е нямал време за никаква реакция, изчисли пилотът. 

Точно на това кръстовище има един превал, който не дава възможност да се види какво има от другата страна. Според мен момчето се е движило с изключително голяма скорост, колата е олекнала, тъй като се е отлепила от пътната настилка. В момента, в който колата пак стъпва на мокрото тя е загубила сцепление, момчето не е имало време да реагира, системите на автомобилра са се задействали, но те при тези условия въобще не са помогнали и е загубен контролът над автомобила, коментира той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отбелязваме световния ден на океаните
Дата: 08/06, 07:49

Тежък удар за Полша преди Евро 2024
Дата: 08/06, 07:41

Високи температури в събота
Дата: 08/06, 07:23

IT Helpdesk от А1 предлага експертно IT обслужване на бизнеса в отговор на технологичните предизвикателства
Дата: 08/06, 07:20

На днешната дата в историята
Дата: 08/06, 07:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия