Равенство в мача Черно море - Арда


Дата: 15/09, 19:22

снимка: pixabay

Отборът на Черно море се добра много трудно до равенството срещу Арда в мач от 12-я кръг на efbet Лига. Гостите от Кърджали бяха много близо до това да поднесат една от най-сериозните изненади в кръга, но допуснаха попадение дълбоко в добавеното време.

Феликс Ебоа Ебоа откри за Арда през първата част, а в продължението на срещата на стадион „Тича”, Живко Атанасов се превърна в герой за своите, бележейки за 1:1, което се оказа и крайният резултат в мача. 

След равностойни първи минути на срещата, футболистите на Илиан Илиев започнаха да налагат своето темпо и се настаниха по-трайно в половината на своя противник. Противно на логиката обаче, Арда бе тимът, който удари пръв. В 14-ата минута гостите стигнаха до ъглов удар отляво на вратата на Пламен Илиев. Борислав Цонев центрира отлично от корнера, а в наказателното поле бранителят Феликс Ебоа Ебоа надскочи всички и с глава насочи топката във вратата за 1:0 в полза на родопчани. 

Въпреки ранния гол на гостите, футболистите на Илиан Илиев трудно отговориха на предизвикателството. Привидно домакините имаха териториално предимство, което обаче не бе материализирано.

Черно море пробва няколко интересни центрирания, които дори не завършиха с удари към вратата на Антолий Господинов.

В продължението на първото полувреме домакините поискаха дузпа, след като Дуду проби между трима бранители на гостите и падна на терена. Реферът Радослав Гидженов обаче бе категоричен, че не е видял нарушение. Телевизионните повторения също показаха, че атакуващият футболист на „моряците” пада твърде лесно след съприкосновение с играч на Арда.  

На почивката Илиан Илиев направи две промени в състава си, като в игра се появиха Клаудиу Кешеру и Едгар Пачеко. Този ход на специалиста определено освежи играта на домакините и още в първите минути след почивката Черно море стигна до две опасности пред противниковата вратата. Първо Васил Панайотов стреля опасно от границата на наказателното пое, но Господинов, макар и трудно, спаси. Клаудиу Кешеру пък отправи удар с глава, който мина покрай вратата. 

В 64-ата минута дойде и най-добрата възможност за гол за Черно море от началото на срещата. Едгар Пачеко получи на границата на наказателното поле, където бе оставен абсолютно сам. Навлезе в пеналта, финтрира с лекота Феликс Ебоа Ебоа и стреля фронтално срещу вратата, но право в тялото на Анатолий Господинов, който спаси. 

Малко по-късно Арда вкара втори гол във вратата на Черно море чрез Станислав Иванов, но попадението на гостите правилно не бе зачетено заради засада на нападателя.

Всичко в спора край морето бе решено дълбоко в добавеното време, когато Живко Атанасов вкара скъпоценен гол за домакините. След центриране отляво, Клаудиу Кешеру успя да отклони майсторски към Едгар Пачеко. Португалецът веднага потърси комбинация с Живко Атанасов, който се бе озовал на върха на атаката на домакините. Централният бранител действа хладнокръвно и от близка дистанция порази целта за 1:1, предаде gong.bg.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Утре рожден ден празнува един от най-любимите символи
Дата: 18/09, 21:34

Частният урок удари 40 лева
Дата: 18/09, 21:30

Броят на пеперудите във Великобритания е намалял до катастрофални нива
Дата: 18/09, 21:191 Коментар

Манифактура се заформи на плажа на Дуранкулак
Дата: 18/09, 21:18

Изсипа две торби жълти стотинки в "Кауфланд" и получи солидна сума
Дата: 18/09, 21:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия