Хампарцумян за еврозоната: Чуваме само едно мрънкане


Дата: 15/05, 14:02

снимка Булфото

Не сме в еврозоната, защото очевидно това не е приоритет за разлика от хазарта. Това коментира финансистът Левон Хампарцумян пред Дарик.

„Беше много важно да забраним хазарта обаче закона за приемането на еврото той понеже е готов... Ако хазартът е по-важен от еврото защо очаквате, че ще стане с приемането ни там. Онези хора, ако не видят мотивация от другата страна, освен че всичките критерии трябва да се изпълнени, трябва да има обществено мнение, което да иска това да се направи. Непрекъснато чуваме някакво мрънкане – готови, не-готови и така нататък, всъщност като пресекат границата с Гърция влизат в еврозоната и се чувстват прекрасно“.

Той подчерта, че у нас очевидно няма мотивация за приемането на еврото сред политиците, а голяма част от българите не са добре осведомени по въпроса. Според него по-реалистичната дата за влизане в еврозоната е 01.01.2026 г., а не 2025г. какъвто беше досегашният план.

Хампарцумян категорично заяви, че икономиката ни е готова: „Голяма част от икономиката у нас е в частни ръце, успява доста добре да се справя с предизвикателствата като Ковид и войната в Украйна“.

На пропагандните послания срещу еврото, управляващите трябва да противостоят и да се образоват хората по темата, допълни още експертът.

„Обществото не упражнява необходимия натиск върху хората, които го управляват, за да могат да ги накарат да приемат това като приоритет“

Относно ситуацията в Европа той коментира, че: „Европа си губи конкурентните преимущества. Тя беше сравнима с икономиката на САЩ, вече не е. Това го пише в доклади на Европейския съюз, на Марио Драги (бивш президент на Европейската централна банка). При всички случаи ще трябва да се правят усилия в тази посока ние да се реиндустриализираме като континент и да почнем да допринасяме повече за собственото си индустриално развитие“

На въпрос дали обмисля влизане в политиката Левон Хампарцумян отрече като добави, че има и други начини човек да бъде полезен.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Индия постави абсолютен рекорд с жега от 49,9 градуса
Дата: 29/05, 10:18

България, Турция и Румъния правят обща група от военни кораби в Черно море против мините
Дата: 29/05, 10:15

Руските пари замръзнаха в Казахстан, спряха плащанията от Русия към Китай
Дата: 29/05, 10:10

Разкопаха и забравиха улица във Варна, където квадратният метър е 2000 евро
Дата: 29/05, 10:05

Робърт де Ниро избухна: Тръмп може да унищожи не само САЩ, но и света
Дата: 29/05, 10:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия