Във Варна създават сметище за едрогабаритен боклук


Дата: 18/07, 11:10

снимка pexels

Площадка за едрогабаритни боклуци в промишлена зона „Планова“ предлага да се създаде общинската администрация. Искането разгледа комисията по собственост и стопанство към местния парламент. Заради нуждата от допълване на документацията обаче точката бе оттеглена от дневния ред, предаде репортер на Moreto.net.

Става дума за имот с площ от 6 дка в близост до КАТ-Варна и Топлофикация (Веолия). Разкриването на подобна площадка се изисква по закон и е вменено като задължение на кмета.

Предвижда се на терена гражданите да могат да изхвърлят непотребни мебели, матраци, ел. уреди. От администрацията обясниха, че всички отпадъци ще се оглеждат от служители на място и по преценка на служители тези, които могат да бъдат ремонтирани, ще бъдат отделяни. След като станат годни за употреба може да се даряват на нуждаещи се.

Това, което не става за ремонт, ще се разглобява и разделя, така че да се образуват отпадъци от метал, дървесина, текстил и пластмаса, които могат да се рециклират.

Комисията даде съгласие за увеличаване капитала на АГ болница с 400 хил. лева. Това е стойността на осигурените по проект от Министерството на здравеопазването апарати и техника, които се прехвърлят като собственост на общината. Става дума за 9 инкубатора, инфузионни помпи, монитори с пулсоксиметър, дефибрилатор, апарати за механична вентилация на новородени.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЦСКА 1948 постигна категоричен успех с при гостуването си на Ботев (Враца)
Дата: 30/08, 22:50

Министър Стоянова поиска от БДЖ по-чисти влакове
Дата: 30/08, 22:35

Бдение в памет на момчето, което почина след инцидент с тротинетка в Плевен
Дата: 30/08, 22:19

Ник Кейв с нов албум
Дата: 30/08, 22:05

Митничари се натъкнаха на опасна находка в товарен автомобил
Дата: 30/08, 22:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия