Каракачанов за падналия самолет: Това ще излезе причината


Дата: 14/09, 17:45

Кадър Нова 

Доколкото ми е известно самолетът, разбил се в "Граф Игнатиево", е бил на 50 метра височина, много под допустимата долна граница от 300 метра, а според мен това ще излезе причината за инцидента. Много хора са снимали полета, тъй като е бил генерална репетиция преди авиошоуто. Дори при една неволна малка грешка на полет с близо 500 км/ч и изпълняване на лупинг, всичко става за части от секундата. Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.


"Самолетите трябва да се поддържат, модернизация на ВВС е извършвана за последно преди 5-6 години - докато аз бях министри. Летателната им годност трябва да се възстановява на всеки 2 години, да се премонтират двигатели и електроника. Ако последните 3 години никой не се е грижил за тях, са останали само 4 учебно-бойни самолети L-39 ZA, които летят от общо 12. Във времето, когато аз ремонтирах половината от машините, това струваше около 14 млн. лева. Армията и военните не могат да бъдат изтривалка за некадърните ни политици", коментира той.

По думите му чрез натиск и лобиране в парламента, той е успявал да осигурява средства за ремонт на военната авиация.

"Всичките ни самолети летяха по време на моето управление. Въпросът е да вършиш работа като министър, не само да ходиш на командировски в чужбина. Не са виновни войниците, десетилетия наред политиците смятаха, че армията е за паради или направо ненужна. Единият загинал - майор Димитров, има над 1800 часа във въздуха, а другият - старши лейтенант Дункин, също е опитен, макар по-млад. И двамата бяха много добри пилоти, но много често самочувствието, че си много добър, води до фатални последици", смята Каракачанов.


 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ганя не разреши на Джокович да направи шоу, отсече Ева Кикерезова
Дата: 18/09, 14:101 Коментар

НС прие окончателно промени в Търговския закон
Дата: 18/09, 14:09

Изплащат компенсациите за скъпия ток от утре на фирмите
Дата: 18/09, 14:04

Работник пострада при инцидент в Пазарджик
Дата: 18/09, 14:01

Адвокат Екимджиев: Костадинов се изживява като вожд като Путин и Лукашенко
Дата: 18/09, 13:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия