Облачно и дъждовно в неделя


Дата: 14/09, 22:56

снимка: Булфото

 

Променлива обстановка и валежи в западната част на страната.

На 15 септември 2024 година времето в страната ще бъде динамично, с променлива облачност и валежи на места, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се задържи под обичайните стойности за септември, което ще създаде условия за нестабилна метеорологична обстановка.

Нощта на 14 срещу 15 септември: През нощта се очаква облачността над западната половина от страната временно да се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне и в много райони ще бъде ясно и почти тихо. В Източна България обаче облачността ще остане значителна, като на отделни места може да се наблюдават валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, предимно от запад-северозапад. Минималните температури ще варират значително – от 5°-6° по високите полета в западната част до 17°-18° в югоизточните райони. В столицата София сутринта ще бъде около 7°, допълва Дунав мост. 

През деня на 15 септември: Сутринта ще започне с повече слънчеви часове, особено в западната и централната част на страната. Въпреки това, на места в Югоизточна България ще има краткотрайни превалявания. През следобедните часове облачността ще се увеличи, особено над Западна и Централна България, където до вечерта се очакват валежи. Вятърът ще остане северозападен в повечето райони, като в Източна България ще се ориентира временно от север-североизток, което ще доведе до проникване на по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат в диапазона между 17° и 22°, като в София се очаква да достигнат около 17°.

Планините: Планинските райони ще бъдат с предимно облачно време. Следобед и вечерта на много места ще има валежи от дъжд, а над 2300-2400 метра надморска височина валежите ще преминат в сняг. Вятърът ще бъде умерен, предимно от югозапад, а температурите ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, а на 2000 метра – около 5°.

Черноморието: По Черноморското крайбрежие също се очаква облачността да бъде значителна, с валежи на отделни места. Вятърът ще бъде умерен, идващ от северозапад, като през втората половина на деня временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са в рамките на 22°-24°, а температурата на морската вода – 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде умерено – 2-3 бала.

Астрономическа информация: Слънцето ще изгрее в София в 7:07 часа и ще залезе в 19:36 часа, като продължителността на деня ще бъде 12 часа и 29 минути. Луната ще залезе в 3:13 часа и ще изгрее в 18:31 часа, като ще бъде три дни преди пълнолуние.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Паркингът на Макдрайв във Варна бил общински, но от 6 години не е плащан наем
Дата: 18/09, 15:43

Идва нова тесла със сметките от мобилните оператори и само един спази обещанието
Дата: 18/09, 15:39

Запазват павилионите на ул. "Д-р Пискюлиев" във Варна и след ремонта
Дата: 18/09, 15:33

Пеевски скочи на Северна Македония: Да се извинят незабавно на българите
Дата: 18/09, 15:302 Коментара

Като по филмите: Маскираните мъже, ограбили казиното в "Люлин" за 43 секунди
Дата: 18/09, 15:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия