Нидерландия обърна Полша на Евро 2024


Дата: 16/06, 18:10

Кадър БНТ

Нидерландия преодоля пасив от един гол и спечели с 2:1 срещу Полша на старта на група D от европейското първенство по футбол. Коди Гакпо и резервата Воут Вегхорст бяха точни за "лалетата", които оглавяват потока преди мача между Австрия и Франция в понеделник от 22 часа българско време, предава БТА.

Халфът на българския Лудогорец (Разград) Якуб Пьотровски се появи в игра в 78-ата минута за Полша. Ден по-рано неговият съотборник Квадво Дуа вкара гол за победа на Швейцария срещу Унгария.

Нидерландците натискаха в първия четвърт час, но Полша бе отборът, който нанесе първия удар. Пьотър Желински центрира от ъглов удар и Адам Букса надскочи двама от "лалетата", след което заби топката с глава в мрежата на Барт Фербрюген – 0:1. Това бе седми гол за нападателя на поляците за националния отбор.

Мемфис Депай пропусна да се разпише скоро след това, но Нидерландия изравни в 29-ата минута. Нейтън Аке подаде на Коуди Гакпо пред наказателното поле и нападателят на Ливърпул стреля, а топката се отклони от защитник на поляците и мина покрай плонжа на Войчех Шчесни за 1:1.

Полша натисна в началото на второто полувреме и след час игра имаше възможност да възстанови преднината си. Якуб Кивиор получи топката в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но Фербрюген, най-младият вратар със старт на еврофиналите от 1964 насам, отрази удара.

Воут Вегхорст се разписа две минути след появата си в игра. В 83-ата Аке направи втората си асистенция, след като подаде нисък пас от лявото крило, а Вегхорст изпревари защитник и изпрати мощен шут в близкия ъгъл – 2:1.

Полша създаде следващото чисто положение в 90-ата минута и то бе изработено лично от Пьотровски. Халфът на Лудогорец проби по лявото крило и подаде пред вратата за Карол Швидерски, чийто удар бе спрян от стража на Нидерландия. Топката се върна в краката на Пьотровски, но той вече бе почти на аутлинията и не успя да вкара от много малък ъгъл.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 05:20

Мик Шумахер е готов за тестовете с тима на "Алпин"
Дата: 26/06, 05:00

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 04:30

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 04:00

До 35 градуса в сряда
Дата: 26/06, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия