Снимка Булфото, архив
Вече започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага на пазара за Великден. Основно ще се следи за произхода, както и за това дали търговците спекулират, предлагайки размразено агнешко вместо охладено. За какво трябва да внимаваме? Маркировката е показателна не само за качеството, но и за произхода на месото, пише retro.bg.
„Когато тя е със син цвят, показва, че месото е добито в българско предприятие. Когато е с червен цвят, произходът е друга държава. Ако се предлага трупно месо в обекта, задължително трябва да има 3 печата – на плешката, гърдите и бута“, обясни пред Нова телевизия д-р Диана Иванова – гл. инспектор в ОДБХ-Варна.
Повечето търговци одобряват подобни проверки, но има и недобросъвестни, които ще разчитат на слаб контрол и неинформирани клиенти.
Ако месото е било замразено и размразено, съответно в обекта трябва да има информация, че то се предлага като размразено.
„Цветът на качественото агнешко трябва да бъде розов, бледорозов или червен. Мазнините на младите животни са бледи – от бяло до леко кремаво, докато при по-възрастните те са жълтеникави“, обясни д-р Иванова.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Идва грубо събуждане за еврото за България
Дата: 17/06, 11:12
Стоки от защитени марки задържаха полицаи на магистрала "Марица"
Дата: 17/06, 11:03
Изчеткаха с препарати центъра на Варна
Дата: 17/06, 11:03
Йотова отхвърли хипотезата, че Радев може ѝ да остави президентството
Дата: 17/06, 10:57
Българин е все по-объркан и склонен към халюцинации заради жегата, смята Харалан Александров
Дата: 17/06, 10:532 Коментара