Андре Токев от германче станал българче


Дата: 12/05, 20:14

Кадър БТВ

Когато дъщеря ми беше на 3 години, постоянно я питаха „Ти какво си – българче или германче?“. И тя отговаряше „Дете“. А аз съм човек.“

По този начин шеф Андре Токев отговори на въпроса като какъв се определя повече – като българин или като германец. Той е роден в Лайпцих през 1968 година.

„Реално съм и двете. Като съм в България, се чувствам двойно българин, а като съм в Германия, се чувствам двойно германец. Чудех се защо е така. Една психоложка в Германия, която също е от смесен брак, се беше занимавала с въпроса и казва „Винаги децата от смесен брак се опитват да компенсират половинката, която я нямат“, разказа той пред БТВ.

„Дядо ми и баба ми в Германия се развеждат, когато майка ми е била на 5-6 години, и след това всеки създава ново семейство. Отношенията бяха много добри и хубави. И баба ми и дядо ми правеха много и аз не правех разлики между тях. Когато си дете, гледаш чисто и не правиш разлики. Виждаш едно добро отношение, което приемаш за даденост“, сподели още той.

Майката на Андре Токев е германка, а баща му е българин, който отива на специализация в Германия. Там двамата се запознават, но баща му се прибира в България. А майка му се оказва авантюристът, който решава неочаквано да тръгне към България, за да го потърси и го намира. 

"Може би имам от майка ми тази черта за преживявания, за емоции. Животът на Земята не е много дълъг. Тук сме на една екскурзия и трябва да трупаме много емоции и преживявания. Майка ми ме научи точно на това - да се възползваш от всеки момент, за да преживееш нещо позитивно", обясни Андре Токев.

"Лайпцих стотици години е бил индустриален град, а аз много тежко съм се разболял с хроничен бронхит. Лекар е казал на родителите ми - ама животът в България е с най-хубавия климат", разказа той.

Семейството се мести от Германия в Петърч.

"Всяко лято баща ми работеше няколко месеца на морето, за да може сутрин да дишам йодните изпарения", сподели още Токев.

Той допълни, че обожава боб чорбата, а пък в Германия - кнедли с червено зеле и печено месо.

С книгата си "Продължавам", която шеф Токев подари на водещия на „120 минути“  Светослав Иванов, той ни кани в личния си свят на израстването, професията, успеха, пропадането, наказанието и изправянето отново.

"Искам да мотивирам много хора, които падат пред големи изпитания или препятствия - не ги наричам проблеми, защото реално са задачи, които трябва да разрешим - че можеш винаги отново да станеш, но е важно да си вземеш правилната поука. И тогава животът ти става още по-добър", коментира Андре Токев.

"Когато си публична личност, се стараеш да мотивираш хората - да постигат, да живеят по-добре. И изведнъж правиш грешка, с която за много хора имиджът прилючва. Не и за мен - винаги можеш да поправиш грешката. Моята цел е точно това - да поправя задачата", обясни той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Здравният министър уволни шефа на болница "Лозенец"
Дата: 23/05, 18:021 Коментар

Валери Апостолов, КТ„Подкрепа”: Болниците ще останат без лекари, ако заплатата е 2000 лева
Дата: 23/05, 17:38

На магистрала Тракия стана страшно. Четири коли се врязаха в мантинелата
Дата: 23/05, 17:141 Коментар

На 24 май имен ден празнуват 7 господарски български имена
Дата: 23/05, 17:004 Коментара

Юрист за търговията с гласове: Само 30% от случаите влизат в съда
Дата: 23/05, 16:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия