Мислят за ускорителен шлюз до светофара на "Почивка"


Дата: 20/08, 12:37

Кадър Забелязано във Варна, Р. Гриц 

Предстои обстоен анализ на данните за трафика при работеща и при спряна светофарна уредба и ще се търсят дългосрочни решения.

Светофарната уредба на бул. „Княз Борис I“ и ул. „Янаки Богданов“ (т.нар. „Горчивата чешма“) от днес отново работи, какъвто ангажимент беше поет от ръководството на Община Варна пред живущите в местност „Св. Никола“. Експерти на Общинското предприятие „Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение“ (ОП ТАСРУД) ще продължат да извършват замервания на интензивността на движението на пътно-транспортни средства в участъка на светофара и ще направят обстоен анализ на трафика. Ще бъда направена съпоставка на данните от преброяванията преди и след възстановяването на предишния режим на работа на съоръжението. 

Възложено е изготвянето на транспортен анализ на участъка на бул. „Княз Борис I“ между кръговите кръстовища на сп. „Почивка“ и ул. „Арх. Манол Йорданов“. В резултат на анализа ще се изясни общото време за преминаване на автомобили в посочения участък при работещ и при неработещ светофар с непрекъсната средна разделителна ивица по бул. „Княз Борис I“.

Ще се анализира и необходимостта от ускорителен шлюз за дясно завиване на включващите се от ул. „Янаки Богданов“ автомобили с цел подобряване на пътната безопасност. Ще бъдат  взети предвид и становищата на всички компетентни органи, отговорни за регулиране на трафика и за безопасността на движението. 

Резултатите от анализа ще дадат възможност на общинската администрация да вземе информирано решение, с което да подобри транспортната пропускливост и безопасност на този пътен участък в интерес на всички жители и гости на града, като се сведе до минимум субективното мнение и се стъпи върху обективни данни. 

Целта е да се намери оптимално решение за облекчаване на движението при изхода и входа на града от курортните комплекси и бившите вилни зони, които вече са целогодишно населени. След детайлен анализ на големия обем данни ще бъдат взети и окончателни мерки. Те могат да включват премахване на съществуващия светофар и поставянето на светлинна уредба на друго подходящо място, въвеждане на интелигентни системи за регулиране на потоците от ППС или изграждане на ускорителни ленти. Дългосрочните решения не изключват напълно възможността за повторно затваряне на светофара на „Горчивата чешма“, ако анализът на данните посочи това решение за правилно, съобщават от ръководството на Община Варна.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масови съкращения и фалити в България заради "Тему", "Шейн", "АлиЕкспрес"
Дата: 12/09, 10:31

Проверяват сайтове за лекарства в България
Дата: 12/09, 10:24

Изтребител Су-30СМ е свален над Черно море
Дата: 12/09, 10:21

Маги Джанаварова разкри нещо важно за мъжа до себе си
Дата: 12/09, 10:19

"1300 години България" изгоря
Дата: 12/09, 10:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия