Калоян Методиев: Зад Ваня Григорова стоят Пеевски и Борисов, имаше повече билбордове в София от милиардера Терзиев


Дата: 24/04, 11:09

Булфото

Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев

Отваря се медиен коридор на Ваня Григорова, за да срива БСП и Корнелия Нинова. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Калоян Методиев. Той влезе в студиото, за да коментира новата лява формация и на която като лидери се сочат бившата кандидатки за кмет на София и Мая Манолова, цитира Флагман. 

Според него кукловодите се опитват да наредят пъзела в държавата, но не им излизала само главата на Корнелия Нинова. По същия начин се действа с яростна атака срещу червеният лидер както, когато Елена Йончева влезе в Европарламента, обясни Методиев. 

Зад Ваня Григорова стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски, Борисов, „сглобката“ в Общинския съвет, добави той. 

Ваня Григорова имаше повече билбордове в София от милиардера Терзиев и никой не казва кой й даде парите, каза политологът Калоян Методиев

„До ден днешен тя не може да каже откъде изкара милиони за кампанията си в София, защото по бул. „България“ беше пълно с нейни билбордове. Те бяха повече от тези на милиардера Терзиев“, коментира политологът. 

„Като част от една голяма история в България на поставени лица от Пеевски и Борисов в цялата структура на държавата – в съдебната система, нюзрумове, ръководители на политически партии, депутати, Синода... навсякъде има такива спящи клетки, които се активират, използват в определени моменти и конкретния случай с Йончева е илюстрация на паралелната държава“, подчерта той.

„Тя бе тачена като борец с корупцията. Антикорупционният фонд тогава й даде документи, както и Легия Антимафия, но първата й работа бе да й бъде натиснато копчето и да скочи срещу Корнелия Нинова“, припомня Методиев. 

„Зависимостите, за които говореше вчера лидерът на БСП, явно са свързани с КТБ, защото един ден преди номинацията, излезе съдебното решение, с което се вижда голямото разследване на в. „Сега“ за боркинята с корупцията, източването на фирми, пране на пари, данъчни измами в големи размери. Най-циничното е, че когато тя съвсем театрално отиде да бъде номинирана за евродепутат от БСП с легендата, че ще се бори с корупцията, парламентарната група тогава й събра 70 000 лева, защото нямала пари за адвокат“, добави той.

„Шансове за нови партии в България винаги има, но проблемът е дали новата политическа сила на Ваня Григорова и Мая Манолова иска да е поредната с 10-членна парламентарна група или искат да направят нещо по-голямо. Мога да изредя такива от 1994 г. след пробива на Българския бизнесблок до ден днешен“, каза пък политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Има ресурс за нови партии, но пък има глад за нови лица, които да водят тези партийни проекти. Григорова има потенциал за развитие, но това става с подкрепа, а дали тя ще е от „сглобката“ или от президента не знам“, добави той.

„Йончева и Григорова са решили, че е дошъл края на идеологиите, плюят на всичко и скачат от кораб на кораб, за да продължават да се придвижват напред. Къде точно не мога да си представя, но се неглижират най-сериозните вътрешни проблеми, защото държавата е прогнила и се разпада от корупция на всички нива“, каза пък журналистът Бойко Станкушев.

„Ядрата, които са като сиамски близнаци във всички партии и системи в България, се занимават само с две неща – да дестабилизират страната, за да не може да дойде момента, в който да има ефективно действаща съдебна система и да не се търси отговорност и на тях, и на техните вождове, кадровици, координатори, на хората, които държат техните флашки, папки, защото голяма част от тях са зависими. Така си продължаваме до края на света като най-хилавата, глупава и бедна страна в Европа“, каза още той.
 


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На този ден в историята - Отпечатана е Абагар. Първата книга на новобългарски
Дата: 06/05, 00:30

Гергьовден е
Дата: 06/05, 00:18

Почина Сесар Луис Меноти
Дата: 05/05, 23:50

Температурите вървят нагоре в понеделник
Дата: 05/05, 23:30

"Евровизия 2024" започна, въпреки призивите за бойкот
Дата: 05/05, 23:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия