Безплатни звезди и високи цени: Рибният фест в „Аспарухово” оставя смесени чувства


Дата: 21/07, 10:58

автор: Йоана Георгиева - стажант-репортер

снимки: Адриан Попов

редактор: Веселин Златков

В най-горещите вечери на юли парк „Аспарухово“ се оживи по необичаен начин, благодарение на фестивал, който има амбицията да е първия рибен фест на Варна. Кулинарното събитие „Fish and Grill Festival“ всъщност е вариант на прословутото турне „България Мези“, което преди години предизвика доста смесени реакции с гостуването си в Морската градина.

В първия си ден фестивалът започна подобаващо - безплатен рибен курбан, цаца, пушена скумрия, пушен паламуд и 8-килограмова плескавица. Освен тези кулинарни чудеса, доброто настроение поддържаше Краси Радков.

Водещият на „Денсинг старс” се пошегува с петдневната проява, като каза от сцената, че най се притеснява от скечове на квартални фестивали, но пък в случая бил спокоен.

Намигването, че фестивалът е нещо повече от радост за малки и големи само за един от петте района на Варна, се хареса на аспаруховци.

В културната си част „Fish and Grill Festival“ наистина има разнообразна програма на принципа „за всекиго по нещо” - от Румънеца и Енчев, Устата, през Борис Солтарийски, гръцки, сръбски и украински музиканти, та чак до рок легендата Данчо Караджов. И понеже самите концерти са безплатни за публиката, всички са доволни.

Цените на храната обаче, която в крайна сметка е основният акцент на проявата, предизвикаха по-различно настроение. Посетителите бяха масово възмутени от тях. Някои споделиха, че са очаквали като ще е фестивал, храната да е „по-бюджетна”.

Друг факт, който също накара хората да се замислят за същността на „Fish and Grill Festival“, който е част от официалната програма на Община Варна, е че всички, които работиха по него, всъщност са командировани от София. Някой от столицата идва да направи фестивал на варненци - тази тенденция отдавна се е превърнал в дразнещ елемент на летния маратон от какви ли не събития в града ни.

Ще просъществува ли т.нар. първи рибен фестивал в следващите години, също се оказва малко сложен въпрос. Равносметката на организаторите е, че при последната подобна проява преди пандемията, са продали шест пъти повече бира, отколкото сега. А причината едва ли е, че аспаруховци са по-малко жадни тази година.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Плажовете са пълни на Съединението във Варна, а морето е смирено
Дата: 06/09, 11:23

Уинстън Рейес не може да замине от Варна за Виена, защото му откраднаха паспорта
Дата: 06/09, 11:201 Коментар

Бременната дъщеря на Гала побърка Инстаграм преди да я направи баба
Дата: 06/09, 11:171 Коментар

Във Варна възстановка показва първите часове на Съединението
Дата: 06/09, 11:131 Коментар

РЗИ-Варна направи предписания за качеството на водата, заради ешерихия коли
Дата: 06/09, 11:081 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия