ОДМВР-Варна с важно съобщение за личните документи за изборите


Дата: 10/05, 11:45

Снимка Булфото, архив

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР Варна ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и избори за народни представители за Народно събрание на 09 юни 2024 г., съобщават от институцията.

В седмицата преди 09 юни 2024 г., когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България и избори за народни представители за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа: 

1.      В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2.      При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 07 юни 2024 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
 

За да бъде издадено удостоверение е необходимо: 

1.       Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Варна, РУ и участък към РУ за дните от 04 юни до 08 юни 2024 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 09 юни 2024 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.

2.       Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и избори за народни представители за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3.      В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и участък към РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. 

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН
09 ЮНИ 2024 Г.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 23:10

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 23:00

Пиронкова завърши курс за помощник треньор
Дата: 20/05, 22:52

Мъж с колело е загинал в Каварна тази вечер
Дата: 20/05, 22:34

БНР: Детето от село Стоб е починало от задавяне
Дата: 20/05, 22:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия