Кремъл: Не е вярно, че се водят преговори между Путин и Тръмп за Украйна


Дата: 04/07, 11:10

Кадър Ютуб

В сряда Кремъл заяви, че не се провеждат разговори между руския президент Владимир Путин и бившия президент на САЩ Доналд Тръмп относно възможните условия за постигане на мир в руско-украинската война.

На въпрос по тази тема Дмитрий Песков, говорителят на Путин, заяви пред репортери: "Не, това не е вярно", съобщи ТАСС, руската държавна информационна агенция, предаде БТА.

Тръмп, републиканският кандидат, който отправя предизвикателство към президента на Демократическата партия Джо Байдън, неведнъж е заявявал, че ако бъде преизбран, бързо ще сложи край на войната в Украйна, като разговаря с Путин.

"Като новоизбран президент ще уредя тази война между Путин и [украинския президент Володимир] Зеленски, преди да встъпя в длъжност на 20 януари. Ще уредя тази война", заяви Тръмп на 27 юни по време на дебат с Байдън и добави: "Ще я уредя бързо, преди да встъпя в длъжност".

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември.

През януари 2023 г. Тръмп заяви, че ще успее да договори прекратяване на войната "в рамките на 24 часа".

"Ако бях президент, войната между Русия и Великобритания никога нямаше да се случи, но и сега, ако бях президент, ще успея да преговоря за прекратяване на тази ужасна и бързо разрастваща се война в рамките на 24 часа", написа тогава Тръмп в публикация с големи букви в социалната мрежа Truth. "Такава трагична загуба на човешки живот!!!"

Перспективата за мирни преговори между Киев и Москва е повдигана многократно, откакто през февруари 2022 г. Путин започна пълномащабна инвазия в Украйна.

Кремъл уточни няколко условия, които Русия смята за неподлежащи на преговори, включително че Украйна трябва да приеме анексирането през септември 2022 г. на четири свои области - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка - след референдуми, свикани от Путин, които бяха счетени за незаконни от международната общност.

На 14 юни Путин заяви, че Украйна трябва да се откаже и от всякакви планове за присъединяване към военния съюз НАТО.

Междувременно Украйна заяви, че всяко мирно споразумение трябва да обяви за невалидни анексираните през септември 2022 г. нейни територии и че Кримският полуостров, който Путин анексира през 2014 г., трябва отново да се счита за част от Украйна.

Андрий Ермак, началник на щаба на Зеленски, заяви пред репортери във вторник, че Украйна не е готова да отстъпи никаква територия, за да сложи край на конфликта.

"Но [ние] не сме готови да направим компромис за много важните неща и ценности ... независимост, свобода, демокрация, териториална цялост, суверенитет", каза той.

По време на дебата си с Байдън Тръмп заяви, че според него условията на Путин са "неприемливи". Той добави: "Но вижте, това е война, която никога не трябваше да започва, ако имахме лидер в тази война".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Куман: Никой не очакваше да стигнем дотук
Дата: 07/07, 02:00

Франция гласува днес
Дата: 07/07, 01:40

Капитанът на Швейцария: Няма по-брутално нещо от подобно отпадане
Дата: 07/07, 01:18

Въпреки загубата Арда Гюлер с постижение за историята
Дата: 07/07, 01:00

"Лалетата" са на полуфинал за първи път от 20 години
Дата: 07/07, 00:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия