Нетаняху: Ако войната в Газа спре сега, "Хамас" остава на власт в анклава


Дата: 05/05, 18:02

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

Лидерът на Израел обяви какво ще се случи, ако войната спре в този момент.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде на исканията на "Хамас" за слагане на край на войната в ивицата Газа в замяна на освобождаването на заложниците, като каза днес, че подобно нещо ще остави ислямистката групировка на власт в палестинския анклав на брега на Средиземно море, което ще представлява заплаха за неговата родина предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Министър-председателят на Еврейската държава заяви, че Израел изразява готовност за пауза в боевете в Газа с цел да се осигури освобождаването на заложниците, които все още остават в плен на "Хамас", чийто брой според данни на израелските власти е повече от 130 души.

"Докато ние демонстрираме подобна готовност, "Хамас" остава неотстъпчива в крайните си искания, първото от които е изтеглянето на всички наши войски от ивицата Газа, край на войната и оставяне на "Хамас" на власт", каза израелският премиер и добави: "Израел не може да приеме това."

"В противен случай "Хамас" ще може да изпълни обещанието си да извършва отново и отново своите масови убийства, изнасилвания и отвличания", аргументира се Нетаняху.

В Кайро лидерите на "Хамас" водят вече втори ден преговори за прекратяване на огъня с посредничеството на египетски и катарски представители, но без осезаем напредък, а групировката продължава да настоява за спиране на войната в Газа за постигане на споразумение, казаха палестински представители.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Украйна влезе в сила новият закон за мобилизацията
Дата: 19/05, 02:00

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 19/05, 01:50

Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Дата: 19/05, 00:43

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 19/05, 00:27

19 май 1971 г. – Съветският съюз изстрелва "Марс 2"
Дата: 19/05, 00:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия