Гана повали Южна Корея в голов спектакъл


Дата: 28/11, 19:24

Снимка Туитър, FIFA World Cup

Зрителите на Световното гледаха един от най-зрелищните мачове.

Гана постигна първа победа на Световното първенство по футбол в Катар, след като надделя по драматичен начин с 3:2 над Южна Корея във втория двубой за двата тима от група „Н“ на турнира.

Ганайците взеха комфортен аванс от два гола още през първата част, когато Мохамед Салису откри в 24-ата, а Мохамед Кудус удвои в 34-ата минута. Само за шест минути през втората част обаче корейците се върнаха в мача, след като Гю-сунг Чо върна едно попадение в 58-ата, а в 61-ата минута изравни. Кудус обаче донесе трите точки за "червените звезди" с втория си гол в 68-ата минута.

И двата отбора изиграха страхотен двубой, в който не липсваха интересни ситуации. Ациатците стартираха силно и в първите двадесет минути напълно доминираха, но сякаш от нищото Гана успя да открие, а след това увеличи и преднината си. Южнокорейците обаче показаха друго лице през второто полувреме и в рамките на 180 секунди заличиха напълно пасива си. Африканците обаче бързо се съвзеха и на свой ред взха нов аванс, който го удържаха до края.

По този начин Гана записа първи успех на Мондиала и събра три точки, като излезе на втората позиция. Южна Корея остава на последното място с една точка, но запазва шансове за класиране напред, ако в последния кръг надвие Португалия и ще се надява на добро стечение на обстоятелствата в другия мач. За "черните звезди" предстои сбълъсък с Уругвай в третия и последен кръг от груповата фаза на 02.12. 

В първите десетина минути корейците бяха по-активния отбор и се настаниха в половината на своя противник. Възпитаниците на Пауло Бенто изпълниха четири корнера и създадоха лека суматоха пред вратата на Гана, но без реални опасности за Лоуранс Ати.

Въпреки че Южна Корея имаше пет удара до 20-ата минута и напълно владееше инициативата, Гана откри резултата в 24-ата минута с първия си удар към вратата. Джордан Аю центрира от свободен удал отляно в наказателното поле, където Мин-джае Ким отби топката в ръката на капитана Андре Аю и тя попадна на пътя на Салису, който стреля и отбеляза. Попадението беше проверено със системата ВАР и в крайна сметка бе зачетено – 0:1.

Гана продължи с убийствената успеваемост и в 34-ата минута удвои резултата с втория си удар в срещата. Джордан Аю центрира прекрасно отляво в наказателното поле, а на далечната греда Кудус се измъкна от защитата в червено и отклони с глава във вратата на Сюнг-Гю Ким – 0:2. 

Чак в последната минута от редовното време на първата част корейците опитаха да отговорят, след като Уо-Йонг Юнг получи отляво, влезе навътре и шутира силно пред наказателното поле, но топката профуча покрай лявата греда на Ати. Тимът на Пауло Бенто продължаваше обаче да няма точен изстрел.

В петата минута от добавеното време Гана можеше да отбележи и трети гол. Джордан Аю центрира за пореден път опасно, този път от корнер, а на първа греда Томас Партей бе изпуснат и отигра с глава отблизо, но не успя да намери мрежата.

Пет минути след старта на втората част Тарик Лампти задържа добре топката отдясно между двама играчи на Южна Корея, влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но се подхлъзна и не отправи най-добрия удар. 

В 53-ата минута дойде и най-добрата ситуация за ациатците в мача дотук. Джин-су Ким центрира отляво в наказателното поле, където Гю-Сунг Чо зае добра позиция и отправи отличен удар с глава, но вратарят Ати се намеси решително и спаси. Това бе първият точен удар за корейците.

Южна Корея се върна в мача в 58-ата минута. Канг-ин Лий центрира отляво в наказателното поле, където Чо изпревари Салису на границата на малкия пеналт и с глава прати топката във вратата на Ати – 1:2.

Само три минути по-късно резултатът беше изравнен. Хюн-Мин Сон изведе отляво Джи-су Ким, който стигна до топката на аутлинията и центрира високо към далечната греда, където Чо надскочи двама защитници на Гана и заби топката във вратата на Ати за 2:2 с втория си гол в мача.

Головете продължиха да валят и Гана взе нов аванс в 68-ата минута.  Гидеон Менса беше изведен отдясно и центрира ниско в наказателното поле, където Иняки Уилямс се размина с топката, която обаче стигна до непокрития Кудус на далечната греда и футболистът на Аякс не остави шансове на вратаря Ким с хубав удар по тревата - 2:3.

Корейците натиснаха в следващите минути в търсене на ново изравняване и създаде няколко отлични ситуации за гол. Първо в 75-ата минута Канг-ин Лий стреля коварно директно от пряк свободен удар от около 25 метра до вратата, но Ати успя да избие удара в долния си ляв ъгъл в корнер.

Минута след това играч на азиатците проби отдясно в наказателното поле и шутира, но се получи рикошет. Топката обаче стигна до Джин-су Ким на далечната греда, който стреля към вратата, но Салису успя да изчисти пред голлинията.

В 84-ата минута пък топката бе центрирана отдясно в наказателното поле, където всички се разминаха с нея и тя стигна отново до Джин-су Ким на далечната греда, който обаче стреля над вратата, пише gong.bg.

В четвъртата минута от добавеното време на срещата азиатците имаха нов шанс да изравнят резултата. Голмайсторът Чо беше изведен отляво в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл, но Ати спаси в корнер.

До края на двубоя корейците потърсиха начин да отбележат трето попадение, но неуспешно и по този начин Гана постигна важен първи успех.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 21:30

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 21:30

Срещата на върха в Брюксел завърши с решение за Украйна
Дата: 18/04, 21:23

Елена Йончева: Ще връщаме мигранти в Турция и Мароко
Дата: 18/04, 21:071 Коментар

Две пловдивчанчета са първите деца с коклюш у нас за тази година
Дата: 18/04, 20:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия