Луд финал за Купата на България: Ботев Пловдив победи Лудогорец в драма


Дата: 15/05, 21:12

Снимка Булфото

Ботев Пловдив спечели четвъртата си Купа на България в историята, след като на финала в София победи много драматично с 3:2 Лудогорец.

На националния стадион "Васил Левски" двата отбора сътвориха истински спектакъл и в крайна сметка "черно-жълтите" ликуваха. Нещо повече, с успеха Ботев си гарантира и участие в евротурнирите през следващия сезон и така цел максимум тази година беше изпълнена, пише gol.bg.

От своя страна Лудогорец не успя да спечели втори пореден златен дубъл, след като предни дни завоюва 13-ата си титла на България. Но именно това беше голямата цел пред разградчани, които на фона на тоталната си доминация в първенството, имат само три Купи на България във витрината си.

Колкото до самия мач, Ботев поведе още в 4-ата минута чрез Антоан Конте, но в 8-ата Квадво Дуа изравни. Пловдивчани обаче нанизаха нови два гола, дело на Мартин Секулич (45) и Уме Емануел (58), а в 72-ата минута Руан Круз намали на 2:3. 

Дълбоко в добавеното време Руан Круз пропусна дузпа, след като стреля в аут, Ботев удържа крехката си преднина и се поздрави с победата.

Двубоят предложи много емоции на зрителите и без съмнение това бе един от най-зрелищните финали в турнира през този век.

Двубоят в дъждовната софийска вечер започна обещаващо с два ранни гола в двете врати. Ботев поведе в 4-а минута след заучено изпълнение на корнер. Ивелин Попов центриране на близката греда към Антоан Конте, който с глава не остави шансове на вратаря на Лудогорец Дамян Христов и отбеляза първия си гол с екипа на Ботев.

Само четири минути по-късно резултатът беше изравнен. Рик Джонатан подаде към Кайо Видал, който отклони за Квадво Дуа и той промуши топката между краката на стража Хидайет Ханкич. При попадението имаше съмнение за засада, но след преглеждане на ситуацията голът бе зачетен.

Лудогорец диктуваше играта в следващите минути, но направиха редица пропуски. В 12-а минута Рик Джонатан и Квадво Дуа пропуснаха последователно да поразят целта.

Дуа имаше ситуация и в малко по-късно, когато от малък ъгъл не успя да преодолее Ханкич.
 
В 31-вата минута Педро Нареси стреля опасно, но Ханкич отново бе на висота и спаси, а при последвалия корнер Якуб Пьотровски с  глава стреля над вратата.

Пет минути преди почивката капитанът на Лудогорец Антон Недялков пропусна отлична възможност да даде аванс на своя отбор, като стреля по тревата, но топката рикошира в крак на играч на Ботев и излезе в корнер.

Против хода на играта, Ботев отново поведе в самия край на първата част. Великолепно извеждащо подаване на Джеймс Ето'о намери Мартин Секулич в чиста позиция и той прати топката в мрежата. Вратарят Дамян Христов закъсня да скъси ъгъла, а след изстрела на Секулич двамата се сблъскаха и стражът трябваше да получи лекарска помощ, но не успя да продължи на почивката бе заменен от 20-годишния дебютант Пламен Пепеляшев. 

През втората част логично Ботев прие играта в своята половина, но с мисъл да използва всяка възможност за контраатака. В 50-а минута Ивелин Попов получи топката пред наказателното поле и стреля, но встрани от вратата.

В 58-а минута Сонко Сунберг сбърка в средата на терена и позволи на Брахими да напредне в половината на Лудогорец, след което с прецизен пас намери Уме Емануел, който с удар от движение не остави шансове на Пепеляшев - 3:1 за Ботев. 

Полският национал Якуб Пьотровски бе близо до попадение, но ударът му от дъгата на наказателното поле премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Лудогорец се върна в мача в 71-а минута с попадение на Руан Круз, който засече майсторски топката след асистенция на Антон Недялков.

Дълбоко в добавеното време реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за Лудогорец за нарушение на Антоан Конте в наказателното поле, но от бялата точка Руан Круз стреля над вратата и отприщи жълто-черната радост.

Лудогорец - Ботев Пловдив 2:3

Голмайстори: 0:1 Антоан Конте 4, 1:1 Квадво Дуа 8, 1:2 Мартин Секулич 45, 1:3 Уме Емануел 58, 2:3 Руан Круз 71

Лудогорец: Дамян Христов (46-Пламен Пепеляшев), Антон Недялков (82-Тодор Неделев), Диниш Алмейда, Якуб Пиотровски, Рик Джонатан, Клод Гонсалвеш (62-Руан Круз), Квадво Дуа, Сон, Ноа Сонко Сундберг, Педро Нареси (82-Дени Групер), Кайо Видал (66-Спас Делев)

Ботев Пловдив: Хидайет Ханкич, Йонас Там, Мохамед Брахими (90+2-Янис Карабельов), Мартин Секулич (76-Ехидже Укаки), Ивелин Попов (84-Атанас Чернев), Джеймс ЕтоТо, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Уме Емануел, Константинос Балоянис

София, ст.: Васил Левски
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Якуб Пьотровски, Кайо Видал, Педро Нареси, Антон Недялков (Лудогорец); Николай Минков, Мохамед Брахими, Джеймс Ето'о, Антоан Конте (Ботев)

           
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трус разлюля Турция в 12,31 часа местно време
Дата: 29/05, 14:12

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 29/05, 14:10

Само на 50 години си отиде актьор от "Съни Бийч"
Дата: 29/05, 14:08

Разширяват детска ясла "Роза" във Варна за 2,7 млн. лв.
Дата: 29/05, 14:02

Полицията арестува ало-измамник
Дата: 29/05, 13:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия