Шефът на Еврогрупата: България върви добре към членство в еврозоната


Дата: 26/06, 19:54

Снимка Pixabay

Да си част от семейството на еврозоната се доказа като източник на икономическа сила и устойчивост. Това заявява председателят на Еврогрупата (финансовите министри на страните от еврозоната – бел. ред.) Паскал Донахю във своя акаунт в социалната мрежа „Екс“ (бивша Туитър), след като днес бяха публикувани конвергентените доклади на Европейската централна банка и Европейската комисия за сближаването на страните, които не са членки на еврозоната, с валутния съюз.

Донахю добавя, че „днешните доклади за конвергенция показват известен напредък на шестте държави членки извън еврозоната при изпълнение на критериите за присъединяване към еврото“, като също така „оценявам нарастващото ниво на подкрепа за членството в еврозоната сред техните граждани“. Това е знак за осезаемите ползи, които се смята, че еврото носи в живота на хората и бизнеса, допълва Донахю

По-специално приветствам добрия напредък на България, която върви добре по пътя си към членство в еврозоната, и очаквам тя да стане част от семейството на страните, използващи единната валута в бъдеще, заявява още в „Екс“ председателят на Еврогрупата, цитиран от БТА.

Припомняме, че днес Еврокомисията представи доклад, от който става ясно, че приемането на страната ни в еврозоната се отлага с още година.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кметът на Варна: Оказва ми се натиск, агитка нахлу в общината
Дата: 29/06, 14:22

Почина актьорът Мартин Мъл
Дата: 29/06, 14:18

Йотова: Имаме нужда от правителство
Дата: 29/06, 14:09

Мария Игнатова подпали Инстаграм с изпълнение на къманите край морето
Дата: 29/06, 14:07

"Соколите" благодариха на Румен Руменов
Дата: 29/06, 14:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия