Разривът е окончателен: САЩ спират лицензи за износ на компаниите, които работят с Huawei


Дата: 31/01, 15:44

Пиксабей

Американските власти ще прекратят издаването на лицензи за износ на компании, които работят с Huawei Technologies.

Това е ново развитие в санкционната война, което окончателно затръшва вратата на китайския гигант за внос на продукти и технологии от САЩ, предаде technews.bg.

С налагане на санкции срещу Huawei през 2019 г. властите на САЩ оставиха възможността американски компании да продължат да си сътрудничат с китайския клиент, след като получат съответните лицензи за износ от упълномощения правителствен орган.

Но сега съществуващите лицензи няма да бъдат подновявани, а нови властите няма да издават. Така Huawei окончателно ще загуби официален достъп до технологии с американски произход, съобщи Файненшъл Таймс, позовавайки се на собствени информирани източници.

Някои от компаниите, притежаващи такива лицензи, са получили известия от американските власти, че новите лицензи ще бъдат принципно прекратени. Досега компании като Intel и Qualcomm можеха да работят с Huawei и да му доставят компоненти, при условие, че те не са свързани с оборудване за комуникационни мрежи от пето поколение.

Според американски парламентаристи, след налагане на санкциите Huawei е преминала към разработване на собствени методи за предаване на информация по подводни кабели и на системи за облачни изчисления, като с течение на времето тази дейност може да се превърне в заплаха за националната сигурност на САЩ.

Поради тази причина, властите смятат, че е необходимо да разширят санкциите срещу Huawei или поне да прекратят издаването на експортни лицензи на нейните партньори. Министерството на търговията на САЩ и представители на Huawei Technologies не са коментирали публикацията на Файненшъл Таймс.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Багерите и валяците се връщат на АМ "Хемус"
Дата: 29/03, 16:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия