Фандъкова: Сглобката беше неуспешен експеримент и не трябва да се повтаря


Дата: 09/05, 18:17

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова сподели какво вижда в столицата откакто не е градоначалник.

"Аз обичам София, красив град е. Разбира се, навиците остават. София е моя грижа и така ще бъде предполагам. Това е градът, в който живея, в който съм родила децата си. По отношение на развитието - хората, които работят, си вършат работата. Въпросът и моето притеснение е от факта, че вече повече от половин година всъщност не виждам нещо ново. Винаги съм виждала всичко - и доброто, и не доброто. София е огромен град. Всеки голям град има много предизвикателства. Но най-важното е, че градът има нужда от постоянна грижа и последователна работа. Това е работа, която невинаги се вижда, но от която зависи развитието на града. В интерес на истината през всичките тези години заедно променяхме София. Заедно с гражданите, с бизнеса, с всички институции, и за София започна да се говори като за от една страна София, и от друга - всички останали региони, по отношение на икономическо развитие, по отношение на доходи, по отношение на качествено образование, работна среда. На мен ми се иска това да се случва и в останалите региони", каза тя в предаването "Лице  влице" по БТВ

"Колкото до новата власт, хората ще оценяват. Това, което ме притеснява, е, че строителният сезон започва, а няма нито един нов голям обект. В момента се довършват обектите, които оставихме, и това са огромни проекти. Вчера минах по новия булевард "Филип Кутев" - това наистина е булевард, който променя движението в южната част на града. Това е нещо, с което наистина се гордея. Продължава булевард "Рожен", продължават "Народно хоро" и "Народен герой" в "Овча купел", и не видях някакъв нов инфраструктурен обект. А когато се движиш по инерция, инерцията започва да се забавя и в един момент спира", посочи Фандъкова.

Тя попадна в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори. "Постигнахме много сериозни резултати в София и ми се ще да продължим да работим за страната. През последните три години на безвремие аз бях кмет 2,5 от тях, и зная как работих не само аз като кмет, а всички кметове - в една ситуация, в която липсваше държава. Така се пропускат много възможности. Безвремието, хаосът и липсата на стабилност в държавата се отразяват директно върху живота на хората.

Така че моята мотивация е с опита и знанията, които имам, е да допринасям заедно с моите колеги. Листата ни в София включва много млади и много опитни хора. Надявам се да се случи истински диалог в новия парламент, да се сложи край на популизма, да влязат прагматизма и работата. Това е важно за хората. Разправиите и скандалите отвращават хората. Надявам се хората да излязат да гласуват", категорична е Фандъкова.

Запитана дали очаква да се повтори сглобката, тя отговори: "Сглобката като един експеримент очевидно е неуспешен и той не би трябвало да се повтаря. Друг е въпросът, че в политиката и демокрацията има формули за коалиционно управление, формули за коалиционна култура. Нужна е културата на диалог. Но когато водиш диалог не го водиш от позицията на силата, особено като си втори. Това е един постоянен процес на диалог, в който ти се съобразяваш с партньора, уважаваш го, но без да прекрачваш границите на принципите на всеки от партньорите. И това на мен ми липсваше в тази близо година, в която наистина чувах само борбата за власт и постове от страна на ПП".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания продължават
Дата: 20/05, 13:51

Инж. Михайлов, председател на пчеларите: Мед може да произвежда и в града и е чист
Дата: 20/05, 13:39

Пуснаха телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания
Дата: 20/05, 13:30

Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Катерина, която беше пометена на спирка
Дата: 20/05, 13:18

Отрицателен търговски баланс за март
Дата: 20/05, 13:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия