Д-р Николова: Съвременните антиваксъри всъщност са хора с всички поставени ваксини без последици


Дата: 14/05, 08:02

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова тв

В част от действията на здравното министерство имаше неуредици по отношение на ваксините, но сега и бременните могат да се имунизират срещу коклюш. Вече могат да се ваксинират и съвсем малки бебета, защото знаете, че голяма част от болните са под 1 годинка. Факт е, че вече има имунизационни кабинети, където бременните в третия триместър могат да се ваксинират срещу дифтерия и коклюш. Всички могат да намерят адресите на кабинетите на страницата на здравното министерство. 

Това коментира пред Нова тв д-р Гергана Николова. 

Аз лично вече съм поставила две ваксини за дифтерия, тетанус и коклюш на бъдещи баба и дядо, които ще бъдат ангажирани сериозно с отглеждане на бебето, когато се появи. Те поискаха да бъдат ваксинирани и аз съм го направила, разказа тя.

Активни са действията от страна на джипитата по отношение на децата, които са пропуснали своите имунизации. Знаете антиваксърските настроения, коти остават все по-сериозни. Факт е, че имаме и в момента заболели, които са дечица без проведени имунизации или непълен имунизационен статус, посочи тя.

За миналата година имам две деца, чиите родители са се подписали, че не желаят да им бъде поставена ваксина. Имам и такива, чиито деца боледуват често, но намерихме начин да наваксаме пропуснатите ваксини. Въпросът е на убеждение, че ваксините няма да направят нищо лощо. Това е една грижа за нашите деца, те да бъдат защитени, тъй като коклюша е сериозно заболяяване с усложнения, особено при кърмачетата, но морбилито, ако дойде, тогава нещата ще бъдат наистина много трагични, коментира тя.

Обръщам се към всички родители. Нищо няма да се случи след ваксината, освен детето да има болка на мястото на убождането и леко зачервяване. Но наистина е редно да заведете децата си на имунизация за дифтерия, тетанус и коклюш, както и за морбили, апелира д-р Николова. 

Наистина е проблем, когато интелигентни родители отказват да ваксинират децата си. Съвременните антиваксъри са едни имунизирани деца. Това са хора с поставени всички ваксини. Значи успели са да завършат образование, да намерят партньор в живота, да им се родят деца. Т.е. нищо не е променило тяхното психическо и физическо състояние, когато като деца са били ваксинирани. Така че антиваксъра е един ваксиниран човек, който обаче не ваксинира детето си, коментира лекарят.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Арестуваха 52-годишен мъж за зверско убийство в Стара Загора
Дата: 08/06, 16:29

IT Helpdesk от А1 предлага експертно IT обслужване на бизнеса в отговор на технологичните предизвикателства
Дата: 08/06, 16:00

Разсеян чужденец вдигна на крак полицията във Варна
Дата: 08/06, 15:58

80-годишен италианец застреля българка и се самоуби
Дата: 08/06, 15:39

16-годишно момиче е с черепно-мозъчна травма при инцидент в Драматичния театър в Плевен
Дата: 08/06, 15:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия