Д-р Стефан Попов: Тръмп е заплашен като кандидат за президент


Дата: 19/04, 18:45

кадър: Ютюб

Наказателното дело срещу Доналд Тръмп е безпрецедентно и има огромен политически заряд, мисъл и следствие. Това е политически кампаниен спектакъл. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ докторът по философия и социални науки Стефан Попов.

По думите му ако делото се окаже успешно, могат да се провалят президентската кампания и изборите за Тръмп. Теоретично той може да бъде президент и от затвора, обясни специалистът, но е заплашен по две линии като кандидат за президент. "Първата линия е, че за около два месеца Тръмп е длъжен да бъде четири пъти в седмицата по 4-5 часа в съдебната зала в Манхатън. Това е огромно време, нерви и един спектакъл, в който Тръмп освен че ще си губи времето в съда, ще бъде и атакуван,“ обясни той.  

Проблемът за Тръмп при евентуално осъждане и влизане в затвора е това, че има голяма вероятност колебаещата се маса от избиратели, която винаги решава изборите, да се отдръпне от него, припомни д-р Стефан Попов.

Според него Тръмп има изключителния актьорски талант да се измъква от всякакви ситуации, но има и нечуваната арогантност въобще да не му пука какво се случва, и това му дава възможно да излезе от всякаква ситуации: "Но въпреки това ще се натрупа една умора, а всеки политик знае какво е да умориш избирателя.“ По думите му честата поява на Тръмп в това съдебно дело няма вече да произвежда събития след втората седмица, а ще се превърне в рутина.

"Публичният спектакъл, който е част от кампанията в негова полза или негова вреда, ще бъде изнесен на улицата, на публично място, но процесът се гледа внимателно – съдията го управлява изключително прецизно и делото ще се гледа под лупа както в Америка, така и от целия свят. Така че няма никакво съмнение, че това ще бъде един справедлив процес,“ категоричен е докторът по философия и социални науки Стефан Попов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 02/05, 22:00

"Зайците" изядоха "старите кучета" в "Кухнята на ада"
Дата: 02/05, 21:58

Учени: Орангутаните умеят да се лекуват с билки от природата
Дата: 02/05, 21:53

След толкова години си тръгнаха от Слави Трифонов Венелин Венков и Невена Цонева
Дата: 02/05, 21:431 Коментар

Екоминистерството с план за препоръките на ЕК за енергетиката и климата
Дата: 02/05, 21:361 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия