Снимка 1: Варна. Снимка 2: Балчик


Дата: 17/06, 09:24

Кадър В. Маринова, Забелязано във Варна

Няма кофа за боклук във Варна, край която да не се валят отпадъци на десетки метри.

От общината подадоха сигнал в прокуратурата, вярвайки че някой прави нарочно мизерията.

Има обаче и друга версия.

Ето какво пише гражданка в "Забелязано във Варна":

Ето така изглежда една от най-красивите улици на град Варна, улица Г. С. Раковски, на метри от Общината, всекидневно и денонощно. А в неделя сутрин абсолютно задължително гледката е винаги такава. Улицата е обсадена от отпадъците ни! Виновниците да са разпръснати така са гларусите, но на тях няма кой да им обясни да не правят така. Проблема с боклука е един от най-големите проблеми в градовете, и със сигурност този тип казани са доказали, че не изпълняват функциите си достатъчно добре и облика им не е лицеприятен. Съвсем друг е въпроса, защо гражданите са недобросъвестни и трупат боклук и покъщнина около казаните.

Смятам, че се налага спешна промяна във вида на контейнерите за град Варна. Защото Варна не може да се нарече перла или царица на черноморието ни с този боклучав облик. Ето това обаче видях в кралския град Балчик. Вкопани контейнери: интелигентно решение! Ще се надявам Общината в моят град Варна да не иска повече красивата улица която води към сградата ù да е обсипана вместо с цветя и рози, с боклуци...

Снимка 1: Варна

Снимка 2: Балчик

Има и хора, които не са съгласни.

Ето какво пишат те:

Г-жо има кампания против кмета и организирани групи ,които разпиляват боклука. Като стоите на тва телефонче, вземете прочетете кво е станало, не да ми снимате казаните. Отидете и ги изловете вие. Да видите колко е лесно.

Събираш боклука и го оставяш пред Общината!Толкоз!

Не е от контейнерите. От простаците е! Докато не застанат до контейнерите по един служител/ еколог от Общината с полицейски екип, денонощно на смени и не глобят по 100лв простаците- няма да стане. Звучи смешно и невъзможно, но какво друго остава да се направи?

От стотиците живущи там, един не слезе да помете малко.

С очите си видях една вечер от терасата как един човек разпилява боклука от контейнерите на улицата ни. Ако имаше осветление на улицата (ул. Йордан Йовков), може би щях да мога да го снимам (не че щеше да бъде идентифициран лесно - беше с качулка). Мисля, че не беше клошар, защото нямаше количка или нещо друго, в което да прибира "плячката", а и доста бързо "приключи" - просто извади някакви неща и ги разпиля. Не знам как може да се разреши проблемът - ако разпиляването на боклуци наистина става нарочно от платени хора, то и вкопани контейнери да сложим, те ще си носят боклук от вкъщи, който да разпиляват. Не сме народ, а мърша, както е казал поетът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1,3 млн. лева и 272 златни монети иззеха от дома на варненски общински съветник
Дата: 26/06, 12:49

Възрастен човек бере душа след като се преби с мотопед
Дата: 26/06, 12:48

МОН обобщи: Десетокласниците едва смятат и не познават значението на думите
Дата: 26/06, 12:36

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 12:30

Мобилен пункт събира опасните отпадъци на домакинствата във Варна
Дата: 26/06, 12:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия