Българка стана световен шампион за юноши по кайтсърфинг


Дата: 08/10, 13:05

кадър: Нова тв

14-годишната Ая Касабова стана световен шампион за юноши по кайтсърфинг. Това е воден спорт, при който се използва дъска и хвърчило. Сърфът се задвижва чрез силата на вятъра. „Ако си начинаещ просто ходиш наляво-надясно. Ако си по-добър, тогава скачаш във въздуха“, каза Ая пред Nova. Добрият кайтсърфист владее и вълните, и вятъра. Историята на Ая обаче започва на твърда почва.

„Нашата къща е основно кемперът“, посочи майката на Ая - Мила. Тя сподели, че не прекарват повече от два месеца годишно в България. „Бяхме в Австралия в началото на годината, във Франция, в Италия, в Испания, в Гърция и сега заминаваме за Бразилия“, разказа Ая. "Може би за много хора ще прозвучи като истински номадски начин на живот“, смята Мила.

Ая успява да съчетае спорта с училището: „На компютъра са ми всички уроци. На самолет съм учила, в кола съм учила, навсякъде, където си представяте“. Това е цената, която семейството плаща, за да може Ая да тренира целогодишно. 

„Сега съм световен шампион за юноши, но много искам да стана и при възрастните“, заяви Ая и добави: "Успехът за мен е да съм щастлива от това, което правя“.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мускулите ми се самоизяждаха на Филипините, разкри отпадналия от „Островът” Еляса
Дата: 08/10, 15:36

Варненец в най-високия град в България: Значи може, това са цените на хляба тук
Дата: 08/10, 15:35

Явор Куюмджиев би тревога: Цената на тока ще стане двойна, спре ли строежът на АЕЦ "Козлодуй" - ще изпаднем в тежка криза!
Дата: 08/10, 15:34

Арестуваха мъж за разпространение на четири вида високорискови наркотични вещества
Дата: 08/10, 15:24

Аязмо бликна във Варна
Дата: 08/10, 15:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия