Ананиев, ПП: Днес чухме поредната Борисовка


Дата: 29/11, 15:35

Булфото

Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" отхвърли обвиненията на ГЕРБ за списъци със строителни фирми.

"Днес чухме поредната лъжа на ГЕРБ, поредната Борисовка за пътните ремонти. Проверка установи, че 2,5 млн. лв. не са за пътна поддръжка, а за текущ ремонт. Това са факти, потвърдени от Министерството на финансите. 906 задания към фирми са проведени. Консорциумът на "Хемус" трябваше да получи 500 млн. от парите, които Народното събрание спря. За нас беше важно да защитим публичния интерес", аргументира се Ананиев, предаде Кросс.

По-рано днес от ГЕРБ призоваха "Продължаваме Промяната" да поеме своята отговорност след вчерашното решение на Конституционния съд, с което магистратите обявиха за противоконституционна намесата на парламента в поддръжката на пътищата.

В кулоарите съпредседателят на партията Кирил Петков заяви, че от вчера има още една лъжа. Решението за емисия на дълг на Българската банка за развитие е взето на 21 октомври миналата година при служебния кабинет на Румен Радев. Новата емисия е спряна през ноември тази година пак при кабинета на Радев.

Даниел Лорер посочи, че по темата ББР решението за спирането на емисията е взето сега.

Право на Българската банка за развитие е да търси външен капитал. Миналата година дълговите пазари са били изгодни с лихва около процент. Войната затваря финансовите пазари и когато отворят отново лихвата е 6 на сто. И ББР правилно решава да не взема дълг, обясни Лорер.

Той добави, че над 228 млн. лв. са раздадени при ГЕРБ лоши кредити, които никога няма да се върнат. "Когато я наследихме беше със 70 млн. загуба. Сега е на 30 млн. лв. печалба. ББР купи акции на ПИБ за 5 лв. при положение, че тогава беше 2 лева", поясни Лорер.

Кирил Петков заяви, че по повод кодовете на машините, премиерът Гълъб Донев е обяснил, че няма как да се манипулира. БСП влезе в "хартиена коалиция" и се опитва да дескредитира доверието на народа към машините.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.От утре издават карти за безплатно пътуване на деца до 10 години в градския транспорт на Варна
Дата: 31/01, 15:38

Министърът на културата обобщи мандата си: Минно поле с непрестанно напрежение
Дата: 31/01, 15:171 Коментар

Министерство на образованието за разказа на Костадинов за "балтиите" и "евробабаитите" в училище: Подобна случка няма
Дата: 31/01, 15:16

Общински съвет - Варна прие условията за безплатното саниране на сградите
Дата: 31/01, 15:07

Кунчев: Заболеваемостта от грип намалява
Дата: 31/01, 14:591 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия