Apple се извинява за рекламата на iPad


Дата: 10/05, 12:54

Кадър Apple

Apple се извини след онлайн реакция на реклама за своя нов iPad, която включва хидравлична преса с промишлени размери, която смачква колекция от творчески предмети, включително музикални инструменти и книги, предава Moreto.net.

Рекламата, пусната от главния изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, във вторник, показва машината, която мачка различни предмети – от пиано и метроном до кутии с боя и аркадна игра – преди един iPad Pro да се появи на тяхно място. След това глас зад кадър заявява: „Най-мощният iPad досега е и най-тънкият.“

Внушението, че iPad може да втълпи културната мощ на човечеството в обект с дълбочина 5 mm, се възприема по различен начин от коментатори в социалните медии.

Актьорът Хю Грант написа на X , че рекламата представлява „унищожаването на човешкия опит, с любезното съдействие на Силиконовата долина“.

Джъстин Бейтман, американски режисьор, която критикува въздействието на изкуствения интелект върху нейната индустрия, написа в X: „Защо Apple направи реклама, която смазва изкуствата? Технологиите и AI означават да унищожат изкуствата и обществото като цяло.

По-късно Apple се извини и призна, че рекламата е била преценена погрешно.

„Креативността е нашата ДНК в Apple и за нас е изключително важно да проектираме продукти, които дават възможност на творците по целия свят“, каза Тор Мирен, вицепрезидент на маркетинговите комуникации на Apple, в изявление, изпратено до търговското издание Ad Age. „Нашата цел е винаги да празнуваме безбройните начини, по които потребителите изразяват себе си и вдъхват идеите си в живот чрез iPad. Пропуснахме целта с това видео и съжаляваме.“

Беше съобщено, че въпреки че рекламата остава онлайн в акаунта на Cook's X и в YouTube, Apple е отменила плановете си да я покаже по телевизията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж с колело е загинал в Каварна тази вечер
Дата: 20/05, 22:34

БНР: Детето от село Стоб е починало от задавяне
Дата: 20/05, 22:18

Хиляди фенове на днешната тренировка на Надал на последния му "Ролан Гарос"
Дата: 20/05, 22:06

Политолог: Три партии се борят за второто място на изборите
Дата: 20/05, 21:59

Славчо Велков: Напрежението в Газа няма да спадне
Дата: 20/05, 21:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия