Този млад българин от София командва глобално Вайбър


Дата: 19/05, 13:23

Кадър БТВ

Атанас Райков е глобалният вицепрезидент на Rakuten Viber за маркетинг и бизнес развитие. И не, не живее в чужбина, а в София.

Роден е именно в столицата през 1984 г. Учи специалности, свързани с бизнеса и иновациите – в Софийския университет и в Нов български университет. Има специализации към университета Джорджтаун и Харвард бизнес скул.

Вече 19 години работи в сферата на технологиите и телекомуникациите. За първи път управлява екип в НПО, където трупа основни умения, разказа БТВ.

"Моят кариерен път започна на 20 години, като се присъединих към стартовия проект за един от мобилните оператори в България, който беше воден от един супер опитен, супер международен екип от топ специалисти. Аз бях стажант, най-младият член на екипа… беше много вълнуващ и изключително интензивен период на учене и на трупане на умения, но и на правилни бизнес ценности. Минах през различни звена в тази компания – маркетинг, събития, правене на продукти, стратегическо планиране“, разказва пред бТВ Райков.

В средата на кариерата си обаче в мобилния оператор Атанас е понижен.

"След 10 г. започнах едно пътешествие по света, което дълго време бях планирал – обиколих големите технологични центрове към този момент в света.

"Прекарах време с приятели, които са в технологичната индустрия, които са от различен етап в тяхната кариера, много от тях бяха българи, които се бяха пренесли в тези чужди държави, за да мога да си представя как бих се чувствал на тяхно място“, продължава разказа на успелия българин.

Тогава Атанас е на 30 г., а кариерната му пауза продължава около 3 месеца. По време на това пътуване той се среща с основателите на VIber – първо в Барселона, после в Тел Авив, в Лондон. Така през 2015 г. получава предложение за позиция, която до момента не съществува – регионален директор на Viber в Централна и Източна Европа.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Точно 7 минути преди сирените да завият в България силно земетресение разлюля Гърция
Дата: 02/06, 13:06

Всички българи родени след 31 декември 1959 година са уведомени за парите си за пенсия
Дата: 02/06, 13:03

Обичан учител си отиде на похода по стъпките на Ботев към Околчица
Дата: 02/06, 12:57

Мистерия със сирените в 12 часа на няколко места в България
Дата: 02/06, 12:53

12 часа: България не е загубена
Дата: 02/06, 12:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия