„Солидарна България“: Депутатите да получават до 2 хил. лева на месец


Дата: 16/05, 11:04

Намалението е с назидателна цел, обясни Мая Манолова

 

Заплатите на народните представители да бъдат намалени от 10 хил. лева, колкото са в момента, на 2 хиляди. За това ще настояват депутатите от коалиция „Солидарна България“ в следващия парламент. Мярката има възпитателна цел: „Само така ще убедим народните представители, че няма как да се живее с минимална заплата от 700 лева“, обясни Мая Манолова, която беше във Варна за старта на предизборната кампания.

Тя определи като основен приоритет на коалицията „значителното повишаване на доходите на работещите българи“. При това не само на тези 700 000 души, които са на минимална заплата. Към мерките за постигане на тази цел тя добави въвеждането на необлагаем минимум за най-ниските заплати и свръхоблагане за данъкоплатците с най-високи доходи.

Увеличение на данъците ще има и за големите корпорации, които Манолова определи като галеното дете на народните представители. Като пример тя посочи банките, енергийните дружества, оръжейните търговци, телекомите и веригите супермаркети, които през последните 2 години реализирали свръхпечалби от по 700%, а вдигнали заплатите на служителите си едва със 7%.

Коалиция „Солидарна България“ има готови законопроекти, защитаващи интересите на обикновените хора. Такъв е Законът за таван на надценките в хипермаркетите, който да осигури по 1 стока от всяка основна хранителна група на нормална цена. И още: Закон за частния фалит, Закон за колекторските фирми, Закон за таван на банковите такси... Както и регулаторни рамки за мобилните оператори и ВиК.

Време е регулаторните органи да бъдат изчистени от партийни калинки и в тях да влязат представители на гражданите, категорична е Манолова, която като бивш омбудсман на България има богат опит в битката с монополистите.

Заедно с Мая Манолова водачът на варненската листа Димитър Костадинов представи кандидатите на коалиция „Солидарна България“ в 3-и МИР.

С цялата отговорност към важните решения, които трябва да вземем на 9 юни, коалиция „Солидарна България“ предлага на варненските избиратели пълна листа от 30 кандидати за народни представители.

В нея има 7 икономисти, 3-ма инженери, студент по философия, но и доцент по философия. Имаме още педагози. Двама капитани далечно плаване. Един актьор и 1 скулптор. Дизайнер и историк. Има и юристи, защото на държавата й трябват грамотни законодатели. Над 90% от кандидатите са с висше образование. Няколко от тях – с повече от 1. Най-младият кандидат за народен представител в нашата листа е на 22 години“, каза Димитър Костадинов, който е на 36 години. Завършил е легендарната Френска гимназия във Варна и НАТФИЗ. Има също магистърски степени по „Предприемачество и икономика“ и по „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Нашето предимство са нашите биографии, каза още Мая Манолова. „Синдикалист и омбудсман. И още десетки хора с характер в листите. Ние никога не сме имали господари. Ние сме биткаджии. Ние ще водим вашите битки! Защото е време за хората!“, завърши тя.

За коалиция „Солидарна България“, създадена от Мая Манолова и Ваня Григорова, можете да гласувате с номер 9 в бюлетината на 9 юни!

 

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 1 юни рожден ден има Крисия
Дата: 01/06, 03:00

Байдън призова Хамас да приеме ново предложение на Израел
Дата: 01/06, 02:30

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 02:00

Кралски орден за АББА: За изключителни постижения в музиката
Дата: 01/06, 02:00

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 01:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия