Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.


Дата: 25/04, 04:40

Кашлица, хрема, настинка, вирусни инфекции и алергии. Това са най-честите, понякога считани за банални, проблеми, които атакуват хората. Причината е, че дихателната ни система е изложена на непрекъснат контакт с външната среда и е една от най-уязвимите в тялото. През пролетта наблюдаваме честа промяна на времето, която провокира тези инфекции. Някой хора чувстват дискомфорт, причинен от цъфтежа на дървета, храсти и треви, които отключват и алергиите на дихателната система.

Много специалисти съветват, че солните терапии помагат за облекчаване на симптомите на бронхит, алергичен ринит и респираторни инфекции. Холистичен център Body Mind Spirit на ул. "Беласица" 4 (в близост до училище "Цар Симеон I") разполага с първата във Варна и втора в България солна капсула "Салтариум". Тя е за индивидуална профилактика и терапия и бори успешно изброените по-горе проблеми. 

Много изследвания доказват, че благодарение на процедурите в солна капсула дишането става по-лесно, симптомите като кихане, кашляне, хрипове и задух са подобрени, а употребата на медикаменти значително е намаляла

Самият уред е с ергономична форма, която позволява да седнете удобно в него и да се насладите напълно на лечебните свойства на халотерапията. В капсулата се създава специална среда без алергени и ползвателят е предразположен към дълбока релаксация. Използва се пречистена и сертифицирана медицинска сол. С цел изчистване на дихателната система от мръсния въздух или при тютюнопушене, солните терапии помагат много да се поддържа добро дихателно здраве.

Те са полезни и при астма, кожни заболявания, чести настинки, слаба имунна система, умора, безсъние, депресия, нервност, главоболие и др. Обикновено се усеща подобрение още след втората или третата терапия.

Солните терапии в Body Mind Spirit могат да се ползват и с карта "МУЛТИСПОРТ".

Друга полезна за сезона процедура, предлагана в холистичния център, е за тялото и се казва Body Scraping Massage Gua Sha. Става дума за древнокитайска техника, която се осъществява със специалните Гуа Ша инструменти, помагащи на тялото с лекота да се освободи от натрупаните токсини.

Освен това спомага за дрениране на излишните течности, релаксира схванатите мускули и възстановява нормалния поток на жизнената енергия в тялото, отстранявайки блокажите по енергийните меридиани. Най-подходящото време за този вид масаж е през пролетта и есента, когато поради смяна на сезоните се изявяват различни дисбаланси и се отключват заболявания.

Ползите от тази процедура са: 

- детокс ефект - лимфо дренаж на излишните течности;

- активизиране на метаболизма;

- антицелулитно действие;

- облекчаване на болки и схващания по мускулите;

- тонизиращ ефект с последваща релаксация;

- намалява възпалителните протеини-цитокини в тялото;

- активизира имунната система за възстановяване на тъканите;

- премахва блокажите по енергийните пътища на тялото и така възстановява нормалния поток на жизнената енергия 

Ритуал детокс е друга услуга, предлагана в холистичния център. Чрез нея се почистват мъртвите клетки, освежава се и тонизира кожата, а освен това силно се стимулира лимфната система. Той включва и лимфодренажен масаж със специално олио за изчистване и извличане на токсините. 

В Body Mind Spirit има и процедури с иновативния уред Слим сфера. Той е за здравословно отслабване и подмладяване на тяло и лице.

Става дума за компресивна микровибрация, а ефектът е антицелулитен, лимфодренажен, общо тонизиране на кожата и мускулите, против мускулни болки и крампи, активизиране на кръвообръщението, намаляване на отоците, заздравяване и тонизиране на венозните стени, подмладяване на лице – електропорация и синя светлина със специален накрайник за лице.

Да не забравяме също, че през пролетта имаме естествена нужда да направим промени в живота си, да събудим активността, да научаваме нови неща. Да започнем йога е една прекрасна идея, която може да се осъществи чрез включване в различни програми и курсове като "Възстановителна йога и детокс" или курсове за начинаещи, които холистичният център във Варна предлага.

За контакти с Body Mind Spirit:

- адрес: Варна, ул. "Беласица" 4

- телефон: 0876719389

- e-mail: info@bodymindspirit.bg

- интернет адрес: www.bodymindspirit.bg

Body Mind Spirit във фейсбук

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обявиха въздушна тревога за цяла Украйна
Дата: 03/05, 22:00

Бивш военен министър: Дали Кремъл не планира да покаже, че ЕС е картонена кула?
Дата: 03/05, 21:441 Коментар

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 21:30

Гори завод за производство на ракети в Берлин
Дата: 03/05, 21:272 Коментара

Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида
Дата: 03/05, 21:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия