Родители искат отново да се разрешат допълнителни образователни занимания в градини и училищата във Варна


Дата: 15/05, 20:51

Снимка: Pexels

Родители настояват отново да бъде разрешено провеждането на допълнителни образователни занимания в детските градини и училищата във Варна. В подкрепа на искането е инициирана онлайн подписка. До момента петицията, създадена преди по-малко от седмица, е подкрепена от над 80 души, съобщава Moreto.net.

Линк в https://www.peticiq.com/dopalnitelni_deynosti

„Допълнителните образователни дейности, като спорт, изкуства, музика, роботика, забавна математика, както и посещения на театрални постановки, играят ключова роля в детското развитие. Те обогатяват преживяванията на децата, насърчават тяхното въображение и подпомагат развитието на социални умения.

За съжаление, Варна е едно от малкото населени места в България, където наредба забранява отдаването на общински помещения на юридически лица за извършване на образователни и културни дейности. Това ограничение лишава нашите деца от възможности, достъпни за техните връстници в други части на страната, поставяйки ги в неравнопоставено положение. Като резултат, родителите са принудени да карат децата си на уроци извън учебно време, което увеличава трафика, разходите и намалява качественото време, което семействата могат да прекарат заедно“, мотивират искането си инициаторите на подписката.

Настояват Общинският съвет на Варна да преразгледа тази наредба, за да позволи на юридически лица да предлагат допълнителни образователни дейности в детските градини и училищата. Според тях с тази тази промяна ще осигурим на децата разнообразни образователни и културни възможности, които са от съществено значение за тяхното развитие. Освен това ще се намали трафика в града, като родителите няма да трябва да карат децата си на различни места за допълнителни уроци. Ще се възстанови възможността за посещения на театрални трупи и други културни събития в учебните заведения, което ще обогати учебния процес. Ще се даде на родителите възможност да прекарват повече време със своите деца, вместо да губят време в пътувания и транспорт.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Тему" събори най-големия си враг
Дата: 29/05, 15:01

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 15:00

Исторически момент: Военен "Спартан" кацна в България с Цар Фердинанд
Дата: 29/05, 14:54

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 14:50

Обръщат с хастара офиси в Европарламента заради руска намеса
Дата: 29/05, 14:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия