Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!


Дата: 28/03, 19:04

снимки Община Варна, Google 

Асансьорите на подлезите на спирка „Калин“ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. „Аспарухово“ постоянно са повредени. От това се оплака домоуправител от квартала в приемния ден на кмета на Варна Благомир Коцев. По думите на домоуправителя на един от входовете там това създава затруднения на възрастните жители на района.

Двата асансьора стават обект на вандалски прояви ежедневно, отчетоха по време на приемната от Дирекция „Инженерна инфраструктура ипблагоустрояване“ (ИИБ), която отговаря за фирмите по поддръжка на съоръженията. Подобен проблем е имало и с асансьорите на пасарелката пред районното кметство, съобщават от пресцентъра на общината.

Там той е бил трайно решен с монтирането на пкамери за видеонаблюдение, обясниха експертите от дирекцията. Друг проблем, който споделиха граждани от кв. “Аспарухово“, е свързан с лошото състояние на спирките на градския транспорт. Много от стъклата са били счупени по време на урагана в края на миналата година. Преди това обаче са подменени над 300 стъкла на спирки, отново заради вандалски действия, отчетоха от Дирекция ИИБ.

Тече процедура за определяне на нов концесионер на спирките, за да бъде решен в скорошен порядък проблемът с тяхната поддръжка, каза кметът Коцев.

Той допълни, че подлезите и много от спирките ще бъдат заложени в мащабния проект за видеонаблюдение, който предвижда монтиране на камери на около 2 000 места в града. Ръководството на общината усилено работи по откриването на кол-център за приемане на сигнали за вандалски прояви. Дотогава актуални остават съществуващата онлайн система (signal.varna.bg) и оперативният дежурен служител на Общината.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Искат забрана на "Аз обичам България" заради въпрос
Дата: 27/04, 17:25

БТВ предава: Сапьори обръщат с хастара ВИП ложата на мача "Левски" - ЦСКА
Дата: 27/04, 17:20

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 17:20

Христо Иванов: Срещу нас е формулата “Пеевски”, което ще доведе до по-голяма репресия
Дата: 27/04, 17:09

На 28 април неделя имен ден празнуват 46 цветни български имена
Дата: 27/04, 17:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия