Български учител съсипа моралистите: Вашето поколение роди чалгата и мутрите, абитуриентите са плод на греховете ви


Дата: 19/05, 16:27

Александър Стоянов е историк, специалист по военна история и член на Българска Академия на Науките. Преподава по история в НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ“.

Представяме негова гледна точка от страницата му в фейсбук относно предстоящите абитуриентски балове и шумотевицата, която ще се вдигне около тях, предаде Пловдив 24.

"За поредна година моралните стожери на обществото надигнаха вопли срещу чалгаризацията на българската младеж и краят на българщината.

Мили морални рупори и цензори, ще каже човек, че вие самите сте завършили Сорбоната, Йейл или Оксфорд наместо гимназия и че на изпращането ви е свирила Виенската филхармония, а лично Караян е дирижирал. Разбирам че баловете ви са били в реалния Версай или минимум в Петерхоф, но хайде по-спокойно.

Мигар не сте били 12 години ученици и не сте вкусвали усещането за свобода и безметежност след последния звънец? Обличали се предизвикателно, правели щуротии, боядисвали си косите и прочие...е добре, кога, ако не в края на тийнейджърските години да си щур? Може би ако го правят на 40-50 ще е по-достойно?

Младежите днес са отражение на обществото, което ги е отгледало. Ако ви дразнят музиката, прическите и облеклата, може би си струва първо да погледнете себе си и собствената си ценностна система. Всяка разголена рокля е допусната на бал от родител. Всеки шумен оркестър и кючеци в двора, са разрешени от съответното училище. Възрастните четем морал на децата, но не и на себе си.

През последните четири години имах честта и удоволствието да преподавам на част от настоящите абитуриенти.

Това са млади хора с огромен потенциал, будни умове и възможност за блестящо бъдеще. Вместо да им кършим кефа за една-две седмици на свобода, преди пак да ги завърти животът, може би е редно да се замислим защо, като общество, не дадохме по-добър пример? Средния набор на родителите на днешния 12-ти клас отива към 1970-те. Средният набор на учителите на днешния 12 клас е по-близо до 1970-та, отколкото до 1980-та.

Средният набор на моралистите се колебае около 1980-та. Все българи от старо време. Обаче именно Вашите ценности родиха чалга културата, която днес, вече от три десетилетия, стои на върха в България. Пак вие изнесохте Прехода и днес пак същите са начело на държавната машина. Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт на собствените ви грехове и възможности. Та замислете се, скъпи съотечественици, кое говори - моралът или гузната Ви съвест?", на мнение е Стоянов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варна почете Деня на Христо Ботев
Дата: 02/06, 13:50

Откриха театралния фестивал „Варненско лято“ във Варна
Дата: 02/06, 13:48

Почетоха Христо Ботев във Варна
Дата: 02/06, 13:46

Шампионът на Турция спечели с дузпи турнира по плажен футбол във Варна
Дата: 02/06, 13:44

Странно чувство връхлетя Слави Трифонов
Дата: 02/06, 13:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия