Тошко Йорданов: Асен Василев излъга два пъти за Пуделгейт


Дата: 09/05, 09:40

Булфото

Ще върнем здравия разум в 50-ия парламент. Текстовете в Конституцията са вредни и не работят. Това каза в "Денят започва" председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

На въпроса с кого ще работят в бъдещото Народно събрание, отговори: "С всички, които мислят по този начин. Другите партии доста често си променят мнението и се надявам, че благодарение на нас здравият разум ще се появи и при тях и ще постъпим правилно".

Йорданов, който беше председател на временната комисия по казуса с Агенция "Митници" посочи, че целта ѝ е било информиране на обществеността за случая. Според него има достатъчно доказателства за тежка корупционна схема и контрабандни канали в митниците с протекцията на висши държавни служители.

"Бойко Рашков дойде емоционално, каза някакви неща, стана и избяга. Не отговори на въпросите как двама души, които са в ареста за контрабанда (Стефан и Марин Димитрови - б.р.), му влизат в кабинета 10-15 пъти неофициално. Има факти, че са гостували при Рашков постоянно, прескачали са цялата верига, всички, които оперативно чакат да си вършат работата. Влизат и излизат. Всички неща, които Рашков казва, трябва да бъдат подлагани на съмнение. Асен Василев два пъти излъга, като каза, че не ги познава. В комисията дойде шефът на ДАНС и каза, че имат засечена комуникация между Василев и един от двамата и са обсъждали кого да сложат за шеф на МВР - Хасково".

Йорданов изпитва сериозни съмнения дали прокуратурата ще докара случая докрай.

"ПП-ДБ нямат право да говорят за прокуратура и ДАНС, защото те бяха управляващи 9 месеца. Съдебната им реформа доведе до смяна на Гешев с другия главен прокурор, когото те също не харесват", каза още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 04:10

Облачно в понеделник
Дата: 20/05, 04:00

Юрген Клоп се сбогува с феновете на Ливърпул
Дата: 20/05, 02:10

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия