Нидерландски депутат за смъртта на президента на Иран: Мислите ми са към безбройните му жертви


Дата: 20/05, 14:49

Кадър Ютуб

Нидерландският парламент не изрази скръбта си за смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси, който загина при хеликоптерна катастрофа. Вместо това, те подчертаха престъпленията на авторитарния и строг ислямски ирански режим, като няколко депутати използваха прякора за Раиси - „касапина от Техеран“. Тази информация беше предадена от Националната информационна агенция на Нидерландия, АНП, цитира БТА.

Лидерът на Партията на свободата Герт Вилдерс запази мълчание относно смъртта на Раиси, но изрази надежда, че Иран скоро отново ще стане светска държава, а иранският народ ще бъде освободен от "потисническия и варварски режим на ислямските молли". Вилдерс по-рано нарече "солидарност със злото" помощта, която европейският комисар Янез Ленарчич предложи в неделя за издирването на изчезналия тогава хеликоптер на Раиси.

Депутатът от Народната партия за свобода и демокрация Рубен Брекелманс заяви в пост в социалната мрежа "Екс", че мислите му се насочват на първо място към безбройните жертви на Раиси. "Иран и светът загубиха брутален варварин", е неговото заключение. Брекелманс вярва, че Раиси всъщност е трябвало да лежи в затвора до живот за всичките си престъпления, наказание, което по думите му сега е избегнал.

Членът на партията D66 Ян Патерноте посочи, че покойният ирански президент не е бил приятел на Нидерландия. „Раиси е отговорен за стотици екзекуции, той насочи Иран към още по-консервативен курс и сключи съюз с Путин. Той превърна Иран в руска фабрика за дронове,“ заявява той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Делото „Дебора“ продължава
Дата: 03/06, 07:05

Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 06:10

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 03/06, 04:10

До 35 градуса, но и дъжд в понеделник
Дата: 03/06, 04:00

На 3 юни рожден ден има Цонко Цонев
Дата: 03/06, 03:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия