Хекимян за план-сметката: Може да бъде определен като „бюджет на липсите“


Дата: 28/03, 20:30

Снимка Булфото, архив

Столичната община гласува рекордните 2,6 млрд. лева бюджет, с широка подкрепа от 45 общински съветници от групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС.

„Ние продължаваме да имаме критики към бюджета, предложен от Васил Терзиев, и ще продължим да ги имаме през цялата година. Това е така, защото той би могъл да бъде определен като „бюджет на липсите”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, предава Нова. И допълни: „Няма как да дръпнем ръчната спирачка на София. Работата за гражданите трябва да продължи”, пише flashnews.bg.

Според него голяма част от предложенията на кмета няма да бъдат реализирани. „Заради управленската немощ на екипа, който сега управлява Столичната община”, подчерта той.

„В бюджета липсват едни 380 млн. лв., които трябваше да бъдат събрани допълнително – несъбрани вземания на общината. Няма ги разпределени. Тази план-сметка, която се приема днес, е ¼ от работата на Васил Терзиев за следващия период. Той в следващите четири години има да направи четири бюджета. Единият от тях вече е направен, а той в 95% преповтаря капиталовата програма, заложена от Йорданка Фандъкова”, категорично заяви Хекимян.

„Всичко, което е била заложено от предишния управленски екип ще продължи да се изпълнява. Няма нито една нова детска градина. Този екип не е дошъл с нито един нов проект”, каза общинският съветник.

По думите му са одобрени 20 млн. лв. за реализирането на проекти, свързани с детски градини, карти за градския транспорт, деца в неравностойно положение и такива със здравословни проблеми.

Антон Хекимян съобщи, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет ще остане опозиция на управлението.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Карлос Насар вдигна 226 кг
Дата: 28/04, 02:00

Фалшиви български документи са открити при разбиването на мрежа за трафик на мигранти в Гърция
Дата: 28/04, 01:33

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 28/04, 01:20

Нови преговори за примирие в Газа ще се проведат в Рияд и Тел Авив
Дата: 28/04, 01:10

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, които осигуряват доставките за ЕС
Дата: 28/04, 00:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия