80 лева за "USA пържола" на Морска гара Варна, режат ги за по-евтино


Дата: 17/05, 10:08

Кадър Община Варна

Ресторантьорите започнаха да режат от порциите или направо да махат някои ястия от менюто заради високите цени.

Свинската пържола по морето вече стигна 25 лева малко преди началото на активния сезон, в разгара на лятото се очаква да удари и 30 лв., съобщава "Телеграф“.

Много ресторанти направо изхвърлиха от менюто скъпите телешки стекове, които стигат цени от 90 лв. за порция.

В разгара на лятото се очаква да удари и 30 лева за порция. Салатите пък вече твърдо държат цени между 10 и 20 лева.

Цените в родните кръчми вече са съпоставими, а за някои ястия и по-високи от тези в сходни заведения в Северна Гърция, която е основен конкурент на черноморските ни курорти.

В един от най-известните рибни ресторанти на Морска гара във Варна свинският котлет на скара е по 24 лв. В заведението се предлага и голямо разнообразие от средиземноморска риба. Там може да похапнете див лаврак на скара на цена от 40 лв.

Октоподът е по 33 лв. и то за порция от едва 120-130 гр. Местните деликатеси от прясна риба като карагьоз и сафрид се продават мариновани за по 15 лв. за 100 гр. 600 гр. миди с черупки може да похапнете за сумата от 17 лв.

В същото време в традиционна таверна на крайбрежния булевард в Солун в най-скъпата част на града, в заведение с изглед към морето можете да си поръчате октопод на цена 15 евро, или около 30 лева.

Месото на скара в гръцка таверна край морето не стига повече от 20 лева, а за 30 лева можете да си вземете огромен свински котлет от 650 гр. Телешката пържола от 450 гр. също е около 30 лв.

Заради високите цени, които ресторантьорите оправдават с нарасналите цени на труда, на продуктите и на тока, някои от най-скъпите ястия са вече зачеркнати от менютата или порцията е намалена наполовина. Първи изхвърчаха скъпите телешки пържоли.

Там, където ги има, цената стига 80-90 лева.

80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската гара във Варна. Стекът се рекламира в менюто като "Блек Ангъс прайм месо от USA".

Пържолата от младо телешко пък в центъра на Благоевград стигна вече 90 лв.

Продължение в https://telegraph.bg/biznes/novini/krychmi-rezhat-pyrzholata-cenite-v-restorantite-stigat-gryckite-svinskata-goni-30-lv.-teleshkiiat-stek-udari-90-414624



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 14:50

Зеленски с разкрития за среднощната руска атака
Дата: 01/06, 14:412 Коментара

3 милиона българи едва свързват двата края
Дата: 01/06, 14:301 Коментар

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 14:30

Няколко тапи блокираха Варна на възлови места
Дата: 01/06, 14:172 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия