От днес се променя разписанието на някои влакове


Дата: 17/06, 07:15

Снимка Pixabay

От днес влизат в сила допълнителни промени в разписанието на редица влакове, обслужващи Централна гара София. Корекциите са наложени от продължаващата модернизация на коловозното развитие на гарата, която е в ход от няколко месеца.

Бързи влакове: Някои бързи влакове ще бъдат съкратени или отменени, като например влаковете от и до Кулата и Петрич. Други ще променят началната си гара, като например бързият влак № 1611, който ще тръгва от Перник вместо от Драгоман.
Крайградски влакове: Някои крайградски влакове ще бъдат отменени, докато други ще имат удължен или променен маршрут. Например, влак № 10223 ще пътува от Драгоман през София до Ихтиман.
Пътнически влакове: Някои пътнически влакове ще бъдат съкратени, докато други ще променят началната или крайната си гара. Например, влак № 10111 ще тръгва от гара Подуяне пътническа вместо от Централна гара София.

Защо са необходими промените?

Промените са въведени с цел да се облекчи натовареността на движението и маневрената дейност на Централна гара София по време на модернизацията. Към момента 7 от общо 14 коловоза са ремонтирани, като се работи по останалите, съобщават от БДЖ.

Как да се информираме за актуалното разписание?

Пътниците могат да получат актуална информация за разписанието на влаковете от служителите на гишетата „Информация”, билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ: www.bdz.bg.

Призоваваме пътниците да се информират предварително за промените в разписанието и да планират пътуванията си съобразно тях.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 11:40

Тошко Йорданов смути Румен Радев с предложение за президентска република
Дата: 26/06, 11:27

НАП: За всички фирми и еднолични търговци изтича много важен срок
Дата: 26/06, 11:06

За последните 7 дни установиха над 650 случая на морбили в Румъния
Дата: 26/06, 11:03

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 11:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия