ЦИК трябва да заплати разноските по делото за отказана регистрация на кандидат за районен кмет във Варна


Дата: 04/10, 17:48

Булфото

Централната избирателна комисия трябва да заплати сумата от 600 лева за направените разноски по дело за отказана регистрация на независим кандидат за районен кмет във Варна за частичния вот на 20 октомври. Делото е по жалба на Инициативен комитет. Съдът обаче счита, че решението на Общинската избирателна комисия е законосъобразно, но отчита, че на жалбоподателя не е даден срок за допълване на несъответствията, което е довело до отказа, предаде Радио Варна.

Административният съд върна делото като преписка на Общинската избирателна комисия във Варна за изпълнение на дадените в мотивите на решението указания по тълкуване и прилагане на закона, посочват от съдебната институция. 

Заседанието, образувано по жалба на инициативен комитет, издигащ независимия кандидат, се проведе днес във Варна. Ответникът - ОИК-Варна, е поискал жалбата на инициативния комитет да бъде оставена без уважение, а решението на ОИК за отказана регистрация да бъде потвърдено от съда. Окръжната прокуратура обаче не споделя твърденията на жалбоподателя и моли съдът да отхвърли жалбата. 

Със свое решение от днес съдът отмени решението на ОИК-Варна, с което е отказана регистрацията на независимия кандидат за частичния вот. Съдебният състав е приел наличие на нарушения и/или непълноти при издаване на решението за регистрация, посочват от Съда. 

Инициативният комитет обжалва отново решението на ОИК-Варна за заличаване на регистрацията му. Жалбоподателят претендира съдът да отмени обжалвания акт. 

До края на работния ден, 17 часа днес, жалбоподателят трябва да представи доказателство за оспорването на решението на ОИК-Варна за отказаната регистрация. В същия срок ОИК-Варна трябва да представи административната преписка. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съд наложи 1000 лева глоба за бивш кмет за длъжностно присвояване
Дата: 04/10, 20:24

Още един играч напусна „Игри на волята“ завинаги
Дата: 04/10, 20:22

Тежка катастрофа на АМ "Хемус" в посока Варна
Дата: 04/10, 20:06

Фейгин завърши 6-та в Астана
Дата: 04/10, 20:01

Тошко Йорданов: Има някакво осъзнаване в голяма част от партиите
Дата: 04/10, 19:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия