Да използваме ли климатик през лятото с малки деца?


Дата: 07/05, 15:06

Много родители се притесняват да използват климатик през лятото от страх да не настине детето или да не предизвикат други здравословни проблеми. Истината обаче е, че ефективното охлаждане на жилището е от изключително значение както за възрастните, така и за подрастващите. В следващата статия ще обърнем внимание на основните ползи от използването на климатична система у дома през горещите месеци.

По-малко алергени и вредни вещества във въздуха

В градски условия е по-трудно да се постигне добро качество на въздуха, затова е важно поне у дома да дишаме чист въздух. Благодарение на съвременните технологии това вече е възможно. Достатъчно е да разполагате с инверторна или хиперинверторна система със специални пречистващи филтри, различни от стандартния прахов филтър. Така например повечето модели на климатици Fujitsu от klimatici.bg са оборудвани с йонизиращ и ябълков катехинов филтър. Първият притежава мощен абсорбиращ и окисляващ ефект, с което успява да улови и разложи вредни вещества и неприятни миризми. Що се отнася до катехиновия филтър, той захваща опасните микроорганизми и невидимите спори от въздуха чрез статично електричество, което го прави на практика вечен. Нарича се ябълков, защото веществото полифенол, възпрепятстващо растежа на вируси и бактерии, се извлича от ябълки.

Намален риск от прегряване и топлинен обрив

Новородените все още не са развили способността да регулират телесната си температура, затова имат нужда от стабилна температура в помещението през цялото денонощие. Не трябва да се допуска прегряване, защото то може да причини сериозни здравословни проблеми. Прекомерното изпотяване, от друга страна, води до топлинен обрив при кърмачетата, затова ефективното охлаждане на въздуха през горещите месеци трябва да бъде приоритет за вас. Това прави климатиците подходяща опция.

По-лесна игра на закрито

В летните дни играта на открито невинаги е препоръчителна и дори може да бъде рискована за малчуганите. По време на пиковите горещини е важно децата да бъдат на закрито, за да се предотвратят проблеми, свързани с жегата. Ползването на климатик в такъв момент позволява на игрите да се пренесат от площадката пред блока до жилището, без да има риск за здравето на най-малките.

Без опасност от настиване

С модерните системи опасността от настиване е сведена до нула. Те могат да бъдат настроени да не издухват студения въздух директно срещу вас. На пазара се предлагат различни марки, които имат тази опция. Не само Fujitsu, но и други производители проектират уредите си с вертикален въздушен поток, който осигурява топлина на нивото на пода в режим отопление, и хоризонтален въздушен поток, който не допуска студената въздушна струя да отива право към вас, в режим охлаждане. Така се постига оптимален комфорт в стаята, без да ви става студено и без да настивате. Остава само да направите правилните настройки.

Поддържане на добра хидратация

Изпотяването през лятото е неизбежно, но то може да доведе до загуба на течности, а от там - до хидратация. И децата, и възрастните са изложени на този риск. Като създадете прохладна вътрешна среда за цялото семейство чрез помощта на климатик, вие възпрепятствате прекомерната загуба на течности и осигурявате здравословно място за живеене.

Подобрено качество на съня

Когато температурата в стаята надвишава 24 градуса, тялото става неспокойно и неспособно да се отпусне, а това може да наруши моделите на съня. За добър сън е важно температурата в стаята да следва вътрешния „термостат“ на тялото.

Телесната температура варира през деня, като достига пикови стойности следобед, след което започва плавно да намалява. Когато тя падне до определени нива, мозъкът започва да произвежда мелатонин, за да ни подготви за сън.Ако обаче температурата в помещението е твърде висока, тези естествени процеси се нарушават и това може да доведе до накъсване на съня или дори до безсъние.

За възрастни оптималната температура в спалнята е 18 градуса. При бебета и малки деца подходящата температура варира между 18 и 21 градуса. През лятото това не може да бъде постигнато без климатик.


*публикация


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тежка катастрофа с БМВ в изкопа на дом "Младост" във Варна, пълно е с линейки и полиция
Дата: 19/05, 18:31

Хороскоп за 20 май понеделник: Да не пие кафе зодия
Дата: 19/05, 18:24

Зрителите на "Аз обичам България" бесни: Алекс и Сашо минават всички граници и не се траят
Дата: 19/05, 18:191 Коментар

Опит за преврат в най-богатата на ресурси страна в света: Атакуваха президента
Дата: 19/05, 18:14

Уикенд: Опит за убийство Петьо Еврото в Белград
Дата: 19/05, 18:101 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия