Радев: Разделихме се с една от най-забележителните личности на българската журналистика


Дата: 03/09, 12:15

Кадър Р. Радев, ФБ

В лицето на Иван Гарелов днес обществото ни се раздели с една от най-забележителните личности на българската журналистика, която до края на дните си отстояваше истината с почтеност и просветеност. Това заявява президентът Румен Радев по повод загубата на уважавания журналист и общественик.

В съболезнователния си адрес държавният глава посочва, че професионализмът на Иван Гарелов се градеше не само на стабилни морални устои, богата ерудиция и журналистически стандарти, а и на гражданска съвест, които той опази от нечисти намеси, за да се превърне в пример за смела публицистика.

„Самият той осъзнаваше отговорността си като общественик и не отстъпи пред ангажимента си към истината, за да изпълни най-важната си мисия – да служи на обществото с критичността си и безпристрастните си позиции. Неговият обективен прочит на събитията бе надежден ориентир за публиката и съществена част от усилията за отстояване на плурализма на мненията в медийната среда у нас“, заявява Радев.

 Президентът отбелязва, че с характерния си и неподражаем стил като водещ на „Панорама“ Иван Гарелов не само е допринесъл за издигането на предаването като висока политическа трибуна у нас, но и е спомогнал за изграждане на общественото мнение в едни от най-турбулентните времена от съвременната ни история.

"Като журналист той беше и в някои от най-конфликтните зони по света и с филмите, книгите и историите си информираше публиката и изпълняваше една от загърбваните днес цели на професията  – да образова", допълва държавният глава.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж ще лежи в затвора, след като обра тъща си
Дата: 15/09, 15:15

Жена издъхна в ръцете на планински спасители от внезапно застудяване в Алпите
Дата: 15/09, 15:12

Затвориха пътя Варна - Бургас задари катастрофа
Дата: 15/09, 14:51

Професор Кантарджиев: Холерата води до безпомощно състояние
Дата: 15/09, 14:48

Силен трус удари Индонезия в 12,54 часа българско време
Дата: 15/09, 14:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия