Японски град блокира гледката към планината Фуджи заради тълпите от туристи


Дата: 03/05, 02:00

снимка: Alpsdake, Уикипедия

Причината: Те носят със себе си боклуци, опасност за движението по пътищата и незаконно паркиране

Японски град блокира гледката към планината Фуджи от популярно място за снимки, за да спре тълпите туристи. Със себе си те носят боклуци, опасност за движението по пътищата и незаконно паркиране. Така се стигна до издигането на бариера с височина 2,5 метра. Широката 20 метра черна бариера, която ще скрива гледката към планината, трябва да бъде завършена в средата на този месец.

Туристите се стичат в град Фуджи-Кавагучико, на около 50 километра югозападно от Токио, за да уловят съчетаването на два символа на Япония: величествените, полегати склонове на планината Фуджи и нощния магазин, гледка, станала популярна в социалните медии.

Бариерата е поредният знак за усилията на Япония да се справи с безпрецедентния скок на посетителите в страната на фона на срива на националната валута до 34-годишен минимум.

Слабата йена превърна Япония в неустоимо изгодна дестинация за туристите, което е добра новина за икономиката, но цената за това е избухването на конфликти с местните жители и опасения за "свръхтуризъм" в големите градове и популярни места.

На въпросното място за снимки днес имаше хора, тичащи по улиците, нарушавайки движението, и катерещи се по стълбове, за да получат по-добра гледка, отбелязва Ройтерс. В един момент служител е изхвърчал от магазина, крещейки на туристите, за да ги прогони.

"Виждал съм хора да вървят по пътищата, хора, използващи електронни кикбордове, без да спазват правилата за движение и предизвикващи инциденти. В последно време има много инциденти с чуждестранни туристи", каза 49-годишният местен жител Харухито Цучия, предава БНТ. 

Фуджи, високата 3776 метра вулканична планина, почитана като свещена от японците, е популярно място за местни и чуждестранни посетители. Местните жители и властите обаче осъдиха все по-голямото замърсяване, инцидентите и щетите върху околната среда по време на пренаселения сезон за катерене миналото лято.

За да се справят със създалата се ситуация, властите обявиха тази година серия от ограничения за пешеходния туризъм около планината Фуджи и нова такса от 2000 йени (12, 83 долара) за туристически обиколки.

Хотелите и курортите се сблъскват с трудности да удовлетворят търсенето и заради намалелия персонал, след като много служители напуснаха сектора по време на пандемията от КОВИД-19.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НСО с първа реакция за трагедията край Варна
Дата: 17/05, 12:34

Сова Харис: Ако изборите бяха днес, ГЕРБ води с 10% пред вторите
Дата: 17/05, 12:34

Отиде си учител епоха във Варна
Дата: 17/05, 12:32

Братовчед на загиналия в катастрофата с Кирил Петков: Ицо беше професионален шофьор без нито едно нарушение
Дата: 17/05, 12:24

Журналисти недоумяват: Къде са предизборните послания на политиците? Повтарят едно и също
Дата: 17/05, 12:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия