И най-голямата банка в Турция спря да открива сметки на руснаци


Дата: 05/05, 16:06

Пиксабей

Турската DenizBank - една от най-големите в страната, значително затегна условията за откриване на сметки за руски граждани от началото на тази година, като все повече отхвърля подобни заявления, съобщава РБК, цитирайки посредници, помагащи на руснаците да получат банкови карти в Турция, цитира Факти и БТА.

„От началото на 2024 г. DenizBank практически спря да отваря сметки за руски граждани - от десет заявления за откриване на сметка само едно получава одобрение“, подчерта посредникът Сергей Овсянников.

Той също така отбеляза, че дори наличието на разрешение за пребиваване или регистрация в Турция не дава възможност за откриване на банкова сметка. Въпреки това кредитната институция одобрява заявки за клиенти с голям депозит от $100 хил. и повече, допълва експертът. В същото време по-рано беше възможно да отворите сметка в DenizBank само ако имате руски задграничен паспорт, се казва в материала.

През февруари стана известно, че турската банка Deniz започна да изисква от руски граждани документи, потвърждаващи разрешение за пребиваване в Турция.

От 1 януари турските износители са изправени пред банкови откази да приемат парични преводи от Русия. Проблемът е отчасти свързан с натиска на САЩ върху Турция във връзка със санкциите. Турското министерство на търговията се зае с въпроса, а Москва води диалог с Анкара. Турската страна е официално запозната със съществуващите проблеми в платежните преводи с Русия, не смята ситуацията за катастрофална, съответните ведомства на двете страни работят за разрешаването на ситуацията, каза източник от администрацията на президента на страната за РИА Новости. В същото време източник от банковия сектор съобщи на 14 февруари, че САЩ, въз основа на политиката на санкции, предупреждават редица частни банки в Турция за необходимостта от внимателна проверка на платежните преводи с Русия, достигайки до заплашителен тон.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съдът касира избора за кмет на Омуртаг
Дата: 18/05, 21:54

Започват клинични изпитания на обещаващи разработки на ваксина срещу СПИН
Дата: 18/05, 21:431 Коментар

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 21:30

Волейболистките ни понесоха четвърта поредна загуба в Лигата на нациите
Дата: 18/05, 21:13

С жалба до съда: Оспорват условията за отпускане на медицински храни
Дата: 18/05, 21:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия