Оборудват локомотивите и влаковете с камери за наблюдение


Дата: 21/05, 12:25

снимка Булфото

Видеонаблюдение ще бъде поставено във влаковете, става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос от транспортния министър Георги Гвоздейков.

Той уточнява, че вече се прилага успешен експеримент с видеонаблюдение в локомотивите и мотрисите. Предстои анализ дали нововъведението е полезно и след това най-вероятно ще бъде внедрено и в пътническите вагони.

Гвоздейков обаче не посочва конкретни срокове кога видеонаблюдението може да започне да се прилага масово, както и от кога е започнало да се използва в мотрисите. Посочва се обаче, че то е полезно в превенцията срещу посегателствата над локомотивите, които често са замеряни с камъни. Помага и за избягване на инциденти с преминаващи през жп линиите хора и поставени на тях предмети.

Транспортният министър допълва, че се работи и за по-голяма сигурност на пътниците по време на пътуването им. За целта БДЖ са изготвили списък с номера на влакове и графика им на движение по участъците, за които са необходими засилени мерки. Списъкът е изпратен до Главна дирекция „Национална полиция“, като в него попадат всички нощни влакове, както и някои дневни. Гвоздейков настоява всички те да бъдат посрещани от патрул на жандармерията, която отговаря за сигурността по влаковете.

Той уточнява обаче, че няма как да бъде подсигурено постоянно полицейско присъствие във всички влакове. Преценка на жандармерията е по кои линии да осигури присъствие или посрещане на влака с патрулка, предаде vevesti.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Възрастен шофьор направи голяма каскада пред Младежкия дом в Хасково
Дата: 03/06, 12:42

Депутатите не събраха кворум на извънредното заседание на Народното събрание
Дата: 03/06, 12:40

Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 12:40

Култов участник от Биг Брадър и бивш депутат управлява парите на община Варна
Дата: 03/06, 12:35

Всички българи работещи в Гърция получават безплатно голям подарък
Дата: 03/06, 12:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия