Мъж издъхна на плажа в Свети Влас


Дата: 22/08, 22:30

Снимка Булфото

 

Днес следобед, на плажа в Свети Влас, възрастен мъж почина пред очите на десетки туристи. Според очевидци, инцидентът се случил малко след като човекът, на видима възраст около 60-65 години, се върнал от водата. Съседи от плажната ивица разказват, че мъжът се почувствал зле, прилошало му и изгубил съзнание на пясъка.

Злополучният инцидент разтърси плажуващите, които станали неволни свидетели на безуспешните опити на спасителите да реанимират пострадалия. За съжаление, въпреки бързата реакция на спасителния екип, животът на мъжа не успял да бъде спасен. По информация на Флагман спешният медицински екип, пристигнал на място, само констатирал смъртта му.

По първоначални данни, основната причина за смъртта на мъжа е инфаркт. Този ден се оказа необичайно горещ за края на август, като температурите достигнаха до 34-35 градуса на сянка, а усещането на плажа, поради липсата на вятър и повишената влажност, се равняваше на около 40-42 градуса. Подобни екстремни климатични условия създават сериозни рискове за здравето, особено за хора със сърдечносъдови проблеми.

Мъжът, който е от град Пазарджик, дошъл на почивка със семейството си в края на август, когато температурите обикновено започват да спадат. Той се надявал да избегне прекомерната жега, но днешният ден се оказал неочаквано топъл.

Случаи на инфаркти и здравословни проблеми по плажовете през 2024 година

За съжаление, случаят не е изолиран. През 2024 година случаите на припадъци и фатални изходи по плажовете в България зачестиха. Въпреки че удавянията са често срещан проблем в предишни години, тази година основната причина за смъртта на плажуващи е свързана със здравословни проблеми, обострени от жегите и прекомерното излагане на слънце.

Медицинските експерти съветват хората, особено тези с хронични заболявания, да бъдат изключително внимателни по време на високите температури. Необходимо е редовно хидратиране, ограничаване на времето под директната слънчева светлина и търсене на прохлада, когато жегата стане непоносима.

Призив за внимание към всички плажуващи

Трагичният случай от днес е напомняне за всички плажуващи да бъдат особено внимателни и предпазливи по време на почивката си край морето. Не само прекомерното къпане във водата крие опасности, но и престоят на пясъка при екстремни температури може да се окаже фатален, особено за хора с крехко здраве.

Местните власти и спасителните служби в курортите също отправят предупреждения към туристите да се въздържат от продължителен престой на слънце и да следят за признаци на изтощение или дехидратация. Важно е да се знае, че дори привидно незначителните симптоми могат да доведат до сериозни последици, ако не бъдат взети необходимите мерки.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пожар пламна до басейн "Спартак" в столицата
Дата: 12/09, 21:10

Тайният тунел между Русе и Гюргево под Дунава на Влад Цепеш: Мит или истина?
Дата: 12/09, 21:03

Хороскоп за петък 13 септември: Да си поръча храна за вкъщи зодия
Дата: 12/09, 21:00

Билла удари Лидл и Кауфланд с два магазина на ключови места
Дата: 12/09, 20:55

Британските крави избиват собствениците си, какво става?
Дата: 12/09, 20:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия